Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το εαρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το εαρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΣΗΜΕΡΑ: 27 Μαρ 2015 21:15

Τοποθεσία: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων | Πόλη: Ιωάννινα



Νέο πρόγραμμα παραστάσεων, αφηγήσεων, σεμιναρίων κ.ά. δραστηριοτήτων παρουσιάζει τη φετινή άνοιξη το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστούν τα έργα:

«Όνειρο στο κύμα» - «Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία - σκηνικό χώρο - διδασκαλία κειμένου Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία από τους Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Γιάννης Κολόι. Για μία μόνο παράσταση την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ώρα 9:15' μ.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου. Διάρκεια παράστασης: 90'. Γενική είσοδος 10 €. Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

«Ανεπίδεκτη διόρθωσης» του Στέφανο Μασίνι με τους Τάνια Παλαιολόγου και Μιχάλη Κοιλάκο. Δύο παραστάσεις την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 9:15' μ.μ. στο θέατρο «Καμπέρειο». Διάρκεια παράστασης: 80'. Τιμή εισιτηρίου: 10 €, Φοιτητές, άνεργοι: 7 €. Με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

«Τερματικός σταθμός» του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση. Στη διανομή συμμετέχουν: Παναγιώτης Ξενάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Διονυσία Σακελλαρίου, Στέλιος Πατσιάς. Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου, ώρα 9:15' μ.μ. στο θέατρο «Καμπέρειο». Διάρκεια παράστασης: 90'. Τιμή εισιτηρίου: 12 €, Φοιτητές, άνεργοι: 7 €.

«Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου 2015» Επαγγελματίες ηθοποιοί επιλέγουν κι ερμηνεύουν κείμενα από το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο. Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 9:15' μ.μ. στο θέατρο «Καμπέρειο» είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Κυριακές με παραμύθια. «Δώστε μου ένα παραμύθι μέσα του να μπω!» Από τη Μικρή Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών της Χάρις Μέγα. Μαζί με λαϊκά παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αφήγηση Αθηνά Τσικνιά. Σύνθεση και ζωντανή απόδοση μουσικής και τραγουδιών: Χάρις Μέγα. Την Κυριακή 15 Μαρτίου, ώρα 12:00' το μεσημέρι στο θέατρο «Καμπέρειο». Διάρκεια παράστασης: 60'. Γενική είσοδος: 5 ευρώ

«Στον ίσκιο της Θυγατέρας» Συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την ομάδα «Ονειρόδραμα». Παράσταση που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου, ώρα 9:15' μ.μ. στο θέατρο «Καμπέρειο». Διάρκεια παράστασης: 60'. Τιμή εισιτηρίου: 10 €, Φοιτητές, άνεργοι: 7 €.

Παράλληλα θα γίνουν και σεμινάρια, με τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη να παρουσιάζει, εν είδη σεμιναρίου, στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, την μέθοδό του για τον τρόπο της εκφοράς του λόγου και την ιδιαίτερη σημασία στη πειστική μεταβίβαση του νοήματος, που καλλιεργεί αμφίδρομα τον σεβασμό και την εκτίμηση. Τετάρτη 11 Μαρτίου, ώρα 6:00'-8:00' μ.μ. Στο θέατρο «Καμπέρειο» με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, ολοκληρώνεται μέσα στο Μάρτιο το σεμινάριο «Θεατρικής Αγωγής» που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τον 5ο, 6ο και 7ο κύκλο μαθημάτων

Κουκλοθέατρο: Ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στο κουκλοθέατρο υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου. Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαρτίου ώρες 5:00' μ.μ. – 10:00' μ.μ. στο θέατρο «Καμπέρειο» με ελεύθερη για το κοινό είσοδο: δύο ημέρες με κουκλοθεατρικές παραστάσεις και δρώμενα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Σε επιμέλεια Σωκράτη Παππά και με τη συνεργασία της UNIMA Hellas (Ένωση Κουκλοπαιχτών Ελλάδας).

Με ανακοίνωσή του, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί τους επαγγελματίες ηθοποιούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια να συμμετάσχουν στη βραδιά – αφιέρωμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Θεάτρου, τηλ. 26510 25670 καθημερινές, πρωινές ώρες, έως ένα 10ήμερο το αργότερο πριν την διεξαγωγή της εκδήλωσης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνο
26510 25670
Διεύθυνση
Παπάζογλου 5, Ιωάννινα 454 44, Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου