Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σε αντιλαϊκό ρεσιτάλ εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.





Σε αντιλαϊκό ρεσιτάλ εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα : 



· Η δημοτική αρχή επικαιροποίησε την απόφαση να καταλογίζονται στην εφορία οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΙ. Πρόκειται για νέα προσπάθεια επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα πρώτα και κύρια, καθώς δεν υπάρχει διαχωρισμός σε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες, στα νοικοκυριά δηλαδή και τους μαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η δημοτική αρχή έχει δώσει διαπιστευτήρια χρόνια τώρα, κόβοντας το νερό σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε μεροκαματιάρηδες, την ίδια ώρα που δεν φέρνει καν τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

· Συνεχίστηκε το “ροκάνισμα” των υπηρεσιών καθαριότητας. Μετά την απόφαση να δοθεί σε ιδιώτη η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, τώρα με την πρόφαση δύο προγραμμάτων για τα ανακυκλώσιμα υλικά των σχολείων και τα βιοαπόβλητα των επιχειρήσεων, ο δήμος δίνει την αποκομιδή και τη ζύγιση των ανακυκλώσιμων καθώς και τη συλλογή των βιοαποβλήτων σε ιδιώτες. Τα μεγάλα λόγια και οι μάχες για “τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της καθαριότητας” που συχνά επαναλάμβανε ο Δήμαρχος έφυγαν και ο ιδιώτης ήρθε...

· Εξίσου όμως αποκαλυπτική για το “ποιός κάνει κουμάντο στο Δήμο” ήταν και η απόφαση να πληρώσει ο Δήμος τα έξοδα φιλοξενίας 50 ατόμων στο πλαίσια της 2ης συνάντησης Δικτύου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Σα να μην έφτανε δηλαδή που η τράπεζα εκμεταλλεύεται την κληρονομιά μας στα μουσεία της, σα να μην έφτανε ότι έχει δοθεί γη και ύδωρ από υπουργεία και δήμους για να γίνουν αυτά τα μουσεία, τώρα κάνουν συνέδριο μεταξύ τους και ο Δήμος τους πληρώνει τα γεύματα και τις μεταφορές. Είναι το ίδρυμα που αξίωσε και φυσικά πέτυχε να μην πληρώσει ούτε για τις σκαλωσιές που στήθηκαν κατά την κατασκευή του μουσείου, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο σε αυτή την πόλη που για να βάψει ακόμα κι ένα τοίχο πρέπει να πληρώσει στο Δήμο για να βάλει σκαλωσιές. Φυσικά και θα ζητούσαν να τους πληρώσουμε τα γεύματα, τις μετακινήσεις και να τους κάνουμε και αναμνηστικά δώρα.

Είναι προκλητικοί. Τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν να πληρώνουν φόρους και τέλη στο Δήμο να βγάλουν συμπεράσματα. Η δημοτική αρχή δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής και στέκεται εχθρική στο λαό και την πάλη του για ζωή με βάση τις δικές του ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου