Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

5.000.000 ευρώ το «ταμείο» των Ρομά για να κάνει την μεγάλη ζωή ο Α.Αγγλούπας

5.000.000 ευρώ ήταν το «ταμείο» της συμμορίας των Ρομά για να κάνει την μεγάλη ζωή ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.
Κλοπιμαία και μετρητά η συνολική αξία των οποίων αποτιμάται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ είχαν καταφέρει να αποκρύψουν τα μέλη της ...
μεγάλης συμμορίας των ρομά που παρέμεναν ασύλληπτα μετά τις συλλήψεις του Νοεμβρίου και την εμπλοκή με την συμμορία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα.
Χθες έγινε η δεύτερη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας μετά από σχετική εντολή και εποπτεία των εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που οδήγησε τόσο στην ανάκτηση ενός αμύθητου θησαυρού που προέρχεται από τις δεκάδες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες της διαβόητης συμμορίας, όσο και στη σύλληψη έξι μελών της που είχαν καταφέρει να διαφύγουν κατά την πρώτη φάση της αστυνομικής επιχείρησης: Οι τρεις από τους συλληφθέντες, μάλιστα, φέρονται να είχαν διακριτό, αρχηγικό ρόλο στη μαφία των ρομά. 
Η αστυνομία χθες έκανε εφόδους σε σπίτια στη Δυτική Αττική, στη Θεσσαλονίκη τη Λάρισα και τη Βέροια, ενώ άνοιξαν και τραπεζικές θυρίδες μέσα στις οποίες βρέθηκαν χρυσαφικά, λίρες και μετρητά. Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν από την αστυνομία και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες τυπικές διαδικασίες για πολλούς από τους νόμιμους ιδιοκτήτες έχουν και τεράστια συναισθηματική αξία, αφού πάρα πολλά αποτελούν οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα που πηγαίνουν στις οικογένειές τους από γενιά σε γενιά.

Ταυτόχρονα, κατά τη χθεσινή επιχείρηση βρέθηκαν ικανά στοιχεία που οδηγούν στην εξιχνίαση άλλων 33 κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών με δράστες μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος. Ανάμεσα τις κλοπές που εξιχνιάσθηκε είναι και εκείνη στο σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου που είχε γίνει τις μέρες του Πάσχα του 2016 και ενώ ο ίδιος έλειπε στη Μύκονο.

Δείτε τις φωτογραφίες των κλοπιμαίων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία:

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση:

Eυρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για την σύλληψη επιπλέον μελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, εταιρείες και ΑΤΜ και οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στις 2-11-2016

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, μεταξύ των οποίων τα τρία (3) αρχηγικά

Διενεργήθηκαν δεκαεπτά (17) έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες σε διάφορες περιοχές της Χώρας και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -76.070- ευρώ, -700- χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, όπλα, φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών με την συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, μετά την εξάρθρωση στις 2-11-2016 δύο (2) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, εταιρείες και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Επικράτεια, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου κατάφεραν να συλλάβουν τα αρχηγικά μέλη και να εντοπίσουν χώρους και οικίες που απέκρυπταν τα κλοπιμαία.

Αναλυτικότερα, ύστερα από παραγγελία του Ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε στις 17-18/1/2017, από τις ανωτέρω Υπηρεσίες με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α), της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας,

ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Αττική και στην Περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια).

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, για την πλήρη αποδόμηση των προαναφερόμενων εγκληματικών οργανώσεων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα τρία αρχηγικά μέλη και συγκεκριμένα, στις 17-1-2017 στο Καματερό ένας 34χρονος ημεδαπός, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ένας 36χρονος ημεδαπός και στις 9-12-2017 στην Μάνδρα ένας 46χρονος ημεδαπός.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λάρισα τρία (3) επιπλέον άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν δεκαεπτά (17) έρευνες, εκ των οποίων οι δέκα (10) σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά (7) σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ
    Το χρηματικό ποσό των -76.070- ευρώ
    Επτακόσιες (700) χρυσές λίρες
    Πλήθος πολυτελών ρολογιών
    Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα
    Ένα (1) πιστόλι με τρείς (3) γεμιστήρες
    Πλήθος φυσιγγίων
    Ποσότητα κάνναβης βάρους δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων
    Ένα (1) καταγραφικό κάμερας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον τριάντα τρείς (33) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες κλοπές-διαρρήξεις υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου