Συνταγές χωρίς κρέας Νηστίσιμες συνταγές
Άσπρη σάλτσαΠαίρνετε ένα κουτάλι σούπας αλεύρι, 85 δρ. γάλα και ένα σβώλο σαν φουντούκι, βούτυρο. Βάζετε το μισό γάλα στην φωτιά και στο άλλο μισό διαλύετε το αλεύρι. Όταν το γάλα βράζει, χύνετε το λιωμένο αλεύρι και ανακατώνετε καλά. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, 10 λεπτά. Εάν ή σάλτσα γίνει πολύ πηκτή, προσθέτετε, προσεκτικά και ανακατώνοντας, λίγο γάλα. Την τελευταία στιγμή προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλάτι. Αν θέλετε, προσθέτετε και 1 κρόκο ωμού αυγού, 2 σφικτά βρασμένα και ψιλοκομμένα αυγά και λίγο μαϊντανό.
Σάλτσα πολωνικήΣε κατσαρολάκι βάλε λίγο βούτυρο φρέσκο, 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακάτευε τα σε σιγανή φωτιά, ρίψε λίγο φυτικό ζουμί και βάλε να βράσει λίγο. Βάλε σε ένα γαβαθάκι 1 κουτάλι του τσαγιού μουστάρδα, λίγο νερό, δύο κρόκους, ζουμί ενός λεμονιού ανακάτεψε τα και
Άσπρη σάλτσαΠαίρνετε ένα κουτάλι σούπας αλεύρι, 85 δρ. γάλα και ένα σβώλο σαν φουντούκι, βούτυρο. Βάζετε το μισό γάλα στην φωτιά και στο άλλο μισό διαλύετε το αλεύρι. Όταν το γάλα βράζει, χύνετε το λιωμένο αλεύρι και ανακατώνετε καλά. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, 10 λεπτά. Εάν ή σάλτσα γίνει πολύ πηκτή, προσθέτετε, προσεκτικά και ανακατώνοντας, λίγο γάλα. Την τελευταία στιγμή προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλάτι. Αν θέλετε, προσθέτετε και 1 κρόκο ωμού αυγού, 2 σφικτά βρασμένα και ψιλοκομμένα αυγά και λίγο μαϊντανό.
Σάλτσα πολωνικήΣε κατσαρολάκι βάλε λίγο βούτυρο φρέσκο, 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακάτευε τα σε σιγανή φωτιά, ρίψε λίγο φυτικό ζουμί και βάλε να βράσει λίγο. Βάλε σε ένα γαβαθάκι 1 κουτάλι του τσαγιού μουστάρδα, λίγο νερό, δύο κρόκους, ζουμί ενός λεμονιού ανακάτεψε τα και