Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Άνθρακες ο θησαυρός περί αύξησης 20% στους στρατιωτικούς



STOP στον κοινωνικό αυτοματισμό που φέρνει τους στρατιωτικούς αντιμέτωπους με την κοινωνία, η οποία ακούει από τη ΔΕΘ τον Μητσοτάκη να εξαγγέλλει αύξηση 20% στους ένστολους, επιχειρεί να βάλει ο ...Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο εν λόγω υπολοχαγός αποδεικνύει με στοιχεία ότι η συγκεκριμένη βαρύγδουπη εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αντιστοιχεί σε μόλις πενηνταπέντε (55) λεπτά του ευρώ, και μάλιστα μεικτά για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας!

Και δεν είναι μόνο το εξευτελιστικό ποσό των πενηνταπέντε (55) λεπτών του ευρώ που εξοργίζει τους στρατιωτικούς, αλλά και το γεγονός ότι έξι (6) ολόκληρα χρόνια, από το 2017 δηλαδή, οπότε και νομοθετήθηκε η ειδική αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών, μέχρι και το 2022, δεν έλαβαν τίποτα!

Από το 2023 δε και μετά λαμβάνουν το 60% της αποζημίωσης, αφού από τις οχτώ (8) ώρες νυκτερινής εργασίας αποζημιώνονται μόνο τις πέντε (5), μέχρι που κλιμακωτά να μην δικαιούνται περαιτέρω αποζημίωσης!!!


Και το καλύτερο! Για να αποζημιωθεί ο στρατιωτικός για τη νυκτερινή του εργασία, θα πρέπει αυτή να περιλαμβάνεται σε 24ωρη υπηρεσία! Που σημαίνει ότι οι νυκτερινές βάρδιες ΔΕΝ αποζημιώνονται, θαρρείς και αποζημιώνεται η έκτη εργάσιμη ημέρα!

Να γιατί δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού» περί αύξησης «20% στους ένστολους», «20% δεν είναι και λίγα χρήματα». «Πάλι εσείς θα πάρετε». «Πάλι εσάς φροντίζει η κυβέρνηση» και άλλα τέτοια.

Και μετά ψάχνουν να βρουν γιατί οι νέοι γυρνάν την πλάτη στις ΕΔ.

Α. Ο.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου