Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Νέος γύρος εκρήξεων στο Λίβανο - Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από παγιδευμένους ασυρμάτους (Βίντεο)



Νέος γύρος εκρήξεων παγιδευμένων συσκευών καταγράφεται στο Λίβανο, το απόγευμα της Τετάρτης με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 300 τραυματίες. Πολλές πηγές δείχνουν τη Μοσάντ πίσω και από τη νέα επίθεση.

Πολλά διεθνή αναφέρουν πως οι εκρήξεις καταγράφηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, αλλά και στις πόλεις Ναμπατίγια, Τύρο και Σαΐντα.

Σύμφωνα με το Reuters οι εκρήξεις σημειώθηκαν αυτή τη φορά σε ασυρμάτους (walkie talkie) που χρησιμοποιούν τα μέλη της Χεζμπολάχ. Άλλες πηγές αναφέρουν πως και άλλες συσκευές που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ εκρήγνυνται. Οι συσκευές που εξεράγησαν σήμερα φέρονται να είχαν αγοραστεί, πριν από πέντε μήνες, την ίδια περίοδο με τους βομβητές που εξερράγησαν την Τρίτη.

Δύο από τις εκρήξεις, όπως αναφέρει το Reuters, σημειώθηκαν την ώρα της κηδείας τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία μάλιστα μεταδιδόταν ζωντανά στο X. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία ήταν παιδιά, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.


Η στιγμή της έκρηξης κατά τη διάρκεια της κηδείας


Οι αρχικές αναφορές για εκρήξεις ασυρμάτων ήρθαν από τη Βηρυτό, την κοιλάδα Μπεκάα και τον νότιο Λίβανο. Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι πολλοί από τους τραυματίες, τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και του Μπααλμπέκ, που βρίσκεται στην κοιλάδα Μπεκάα. Σύμφωνα με άλλη πηγή, που επικαλέστηκε το πρακτορείο του Λιβάνου, ένας βομβητής εξερράγη μέσα σε ένα αυτοκίνητο κοντά σε ένα νεκροταφείο, στη νότια Μπεκάα, ενώ άλλοι εξερράγησαν μέσα σε σπίτια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου