Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ισραηλινή αεροπορία σφυροκοπά τον Λίβανο – Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές





Νωρίτερα ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ είχε δηλώσει ότι «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα»

Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι πρώτες αναφορές θέλουν να έχουν πραγματοποιηθεί 65 αεροπορικά χτυπήματα μέσα σε ένα τέταρτο.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά.

«Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε νωρίτερα ο Γκάλαντ.

Israel’s bombing of southern Lebanon continues, evacuation siren sounds at UN peacekeeping base in Lebanon

UPD. There have already been over a hundred airstrikes in Lebanon this evening. pic.twitter.com/kUGIH1oz9r

— S p r i n t e r (@SprinterFamily) September 19, 2024

BREAKING | After Hezbollah targeted the Metulla settlement with Falaq and Burkan missiles electricity and communications have been cut off there.

The head of Metulla stated: “Massive destruction, fires, and direct damage to buildings; I haven’t seen anything like this since the… pic.twitter.com/Fm7gHSOWhM

— The Cradle (@TheCradleMedia) September 19, 2024

Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική καθώς επιδεινώθηκε μετά και τις εκρήξεις σε βομβητές και φορητούς ασυρμάτους της Χεζμπολάζ στον Λίβανο.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα δήλωσε πως οι εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών επικοινωνίας της οργάνωσης τις τελευταίες δύο μέρες στον Λίβανο θα μπορούσαν να είναι μια κήρυξη πολέμου κατά της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής – συμμάχου του Ιράν – οργάνωσης του Λιβάνου.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος» τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου