Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Καθολική καταδίκη της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη από το Δημοτικό Συμβούλιο








Καθολική ήταν η καταδίκη εκ μέρους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της επίθεσης που δέχτηκε το περασμένο Σάββατο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
«Η αυτοδικία δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία. Καμία κατάθεση διαφορετικής άποψης, καμία πολιτική αντιπαράθεση, καμία διαφωνία δεν δικαιολογεί ωμές πράξεις βίας», σημείωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή καταδίκασε εγκαίρως την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλλά κι όλες τις άλλες επιθέσεις που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια θεσμικοί φορείς και πολιτικά πρόσωπα.

«Ανεπιφύλακτα καταδικάζεται η βίαια που ασκήθηκε στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, άσχετα με τις θέσεις του, με τις οποίες κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν απευθύνεται», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, Νίκος Γκόντας.

«Με οργή και αγανάκτηση καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φασιστική ενέργεια από ακροδεξιούς τραμπούκους», σημείωσε εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», Βαγγέλης Καραμπίνας.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η βίαια δεν έχει χρώμα. Είναι μία», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας.

Τέλος, ο Βασίλης Καφαράκης της ΔΡΑΣΥ, μίλησε για «ναζιστικά και φασιστικά στοιχεία που προκάλεσαν την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη».

Να σημειωθεί ότι τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη τιμής και μνήμης για την γενοκτονία των Ποντιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου