Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά την Harley-Davidson τώρα και η Jack Daniel’s σταματά την Woke-ατζέντα: «Καλύπτει η νομοθεσία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση» ....Οι ΛΟΑΤΚΙ+ καλούν σε μποϊκοτάζ των προϊόντων



Μετά την Harley-Davidson τώρα και η εταιρεία παραγωγής ουΐσκι Jack Daniel’s σταματά την Woke-ατζέντα στην εταιρεία της που σημαίνει ότι διακρίσεις εις βάρος των λευκών, ετεροφυλόφιλων ανδρών κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού βάση υποχρεωτικών ποσοστώσεων.. αποτελεί πλέον παρελθόν και έτσι θα προσλαμβάνεται αυτός ή αυτή που πληρούν τα προσόντα στο καλύτερο βαθμό.

Μετά την κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών μοτοσικλετών Harley-Davidson που δήλωσε πρόσφατα δημοσίως ότι δεν θα απασχολεί πλέον το προσωπικό της σύμφωνα με τα λεγόμενα κριτήρια διαφορετικότητας, ισότητας και συμπεριληπτικότητας, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλκοόλ Brown-Forman, από τα αποστακτήρια της οποίας προέρχεται, μεταξύ άλλων, η γνωστή μάρκα ουΐσκι Jack Daniel’s, ανακοίνωσε τώρα και στους υπαλλήλους της ότι διακόπτει το πρόγραμμα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπεριληπτικότητας.

Η εταιρεία παραγωγής κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών από το Λούισβιλ του Κεντάκι εξήγησε την απόφασή της σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της: «Ο κόσμος έχει εξελιχθεί, η επιχείρησή μας έχει αλλάξει, ενώ και το νομικό και μη περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση κάποιος που μπορεί να ζημιώνει την εταιρεία και να θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία συμμετείχε επανειλημμένα σε εκστρατείες προβολής κατά τα woke πρότυπα ενώ ακολούθησε επίσης μια πολιτική προσλήψεων κατά την οποία οι γυναίκες και οι μειονότητες, όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανσέξουαλ και οι έγχρωμοι, λαμβάνονταν πρώτα υπόψη κατά την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας πριν καν εξεταστεί η πρόσληψη οποιουδήποτε άλλου ακόμα και αν είχαν περισσότερα προσόντα.

Πλέον οι ιδιοκτήτες βαρελιών βελανιδιάς, όπως έκανε και η Harley Davidson, αποσύρονται από το σύστημα βαθμολόγησης της οργάνωσης λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ «Human Rights Campaign», η οποία αξιολογεί τις εταιρείες ανάλογα με το πόσο καλά ενσωματώνουν τις σεξουαλικές μειονότητες στις δραστηριότητές τους, στο πλαίσιο της εσωτερικής τους αναπροσαρμογής.

Οι πολυάριθμες queer ενώσεις στις ΗΠΑ αντέδρασαν αναλόγως αγανακτισμένες στη στροφή των δύο εταιρειών πίσω στην κανονικότητα και κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν από εδώ και στο εξής την Jack Daniel’s και τη Harley Davidson.

Και οι δύο εταιρείες είναι πιθανό να έχουν συνυπολογίσει την απώλεια αυτής της πελατείας, η οποία είναι μάλλον διαχειρίσιμη γι’ αυτές καθώς οι πωλήσεις τους είχαν σημειώσει μεγάλη μείωση στο παραδοσιακό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου