Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση: Από το 2015, περισσότερες από 7.000 Γερμανίδες έχουν βιαστεί απο μετανάστες.




Η γερμανική κυβέρνηση σε μια ανάλυση στοιχείων απο τις αρχές διαπίστωσε ότι, από το 2015, τουλάχιστον 7.000 γυναίκες στη Γερμανία έχουν υποστεί βιασμό ή σεξουαλική επίθεση από φερόμενους παράνομους μετανάστες που ζητούν άσυλο .

Σύμφωνα με την ελβετική γερμανική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung , τα στοιχεία προέρχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας και δείχνουν ότι, από το 2017, περισσότερες από χίλιες γυναίκες κάθε χρόνο καταγγέλουν σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η εφημερίδα εκτιμά ότι τουλάχιστον 7.000 γυναίκες έχουν υποστεί βιασμό ή σεξουαλική επίθεση από αιτούντες άσυλο από την έναρξη της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης το 2015. Αυτό συνέβη όταν η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας να υποδεχτεί μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις υπάρχουσες τάσεις, με τον ερευνητή μετανάστευσης Ruud Koopmans να διαπιστώνει ότι οι αιτούντες άσυλο είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε υποθέσεις βιασμού και 3,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν σεξουαλικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης και της κακοποίησης.

Ενώ το υψηλό ποσοστό νεαρών ανδρών αιτούντων άσυλο μπορεί να συμβάλει σε αυτά τα στοιχεία, ο Koopmans τονίζει ορισμένες εθνικότητες, όπως Σύριους, Αφγανούς και Πακιστανούς, όπου οι κοινωνικοί κανόνες μπορεί να συμβάλλουν σε υψηλότερη συχνότητα τέτοιων εγκλημάτων.

Ο Manuel Ostermann, αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Ένωσης, τόνισε ότι οι μετανάστες που διαπράττουν σεξουαλικά αδικήματα, κυρίως κατά των Γερμανών, είναι συχνά γνωστοί στην αστυνομία, μερικές φορές απο προηγούμενες καταδίκες, ωστόσο παραμένουν στη χώρα λόγω των επιεικών προτύπων απέλασης.

Ο Όστερμαν τόνισε την επείγουσα ανάγκη να αποτραπεί η παραμονή στη Γερμανία ατόμων που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης.

Η συναρχηγός του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, Άλις Βάιντελ, απέδωσε την ανησυχητική κατάσταση στην « ανεύθυνη πολιτική των ανοιχτών συνόρων από το 2015». Προέτρεψε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των πολιτών της αντί να προστατεύει τους ξένους εγκληματίες.

Σε απάντηση, η αριστερή υπουργός Εσωτερικών, Σοσιαλδημοκράτης Νάνσι Φέιζερ, καταδίκασε τις πράξεις ως αποτρόπαιες, αλλά απέφυγε να ασχοληθεί με το ευρύτερο ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης.

Οι αυστηρότεροι νόμοι για τη σεξουαλική επίθεση καταδικασμένων μεταναστών

Αυτό το ζήτημα της σεξουαλικής βίας από μετανάστες έχει επιμείνει στη Γερμανία, χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς το 2015, όπου μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή επιτέθηκαν σε περισσότερες από χίλιες γυναίκες σε πολλές πόλεις, όπως η Κολωνία, το Αμβούργο και το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη του Μάιν.

Οι περισσότεροι δεν αντιμετώπισαν ποτέ τη δικαιοσύνη, με μόνο έξι άνδρες να έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα που σχετίζονται με αυτές τις επιθέσεις.

Το 2016 ψηφίστηκε αυστηρότερος νόμος για τη σεξουαλική επίθεση, ο οποίος περιλαμβάνει διατάξεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τους κανόνες απέλασης για πρόσφυγες που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα.

Η νομοθεσία εντείνει τις ποινές για όποιον καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, και εισάγει συγκεκριμένους κανόνες στη φυλακή και στη συνέχεια απέλαση για τους καταδικασμένους πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία.

Οι τροποποιήσεις στοχεύουν σε δύο αλληλένδετους στόχους: το κλείσιμο των νομικών κενών που σχετίζονται με τις σεξουαλικές επιθέσεις, την αντιμετώπιση των καταγγελιών ότι οι γερμανικοί κώδικες είναι πολύ επιεικείς και η ανταπόκριση στην αυξανόμενη δημόσια αντίδραση μετά τη μεγάλη εισροή μεταναστών και προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο τον προηγούμενο χρόνο.

Ωστόσο, ορισμένοι νομοθέτες και ακτιβιστές αντιτίθενται στη σύνδεση των δύο ζητημάτων, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να στιγματίσει περαιτέρω τους πρόσφυγες καθώς η γερμανική κοινή γνώμη στρέφεται ολοένα εναντίον τους.

Προηγουμένως, έπρεπε να αποδειχθεί ότι οι δράστες είχαν απειλήσει ή χρησιμοποιούσαν σωματική βία για να καταδικαστούν για βιασμό στη Γερμανία. Κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι ο ποινικός κώδικας της χώρας υστερεί σε σχέση με αυτόν άλλων ανεπτυγμένων χωρών, όπου η σεξουαλική επίθεση ορίζεται ευρύτερα ότι περιλαμβάνει την μη συναινετική επαφή. Το 2014, μια γερμανική ένωση συμβουλευτική ομάδα γυναικών βρήκε δεκάδες περιπτώσεις όπου οι σεξουαλικοί παραβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω των νομικών κενών.

Οι νομοθέτες που υποστήριξαν τον νέο νόμο υποστηρίζουν ότι η ψήφισή του θα διευκολύνει την καταδίκη των υπόπτων και θα οδηγήσει σε αυστηρότερες ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου