Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Που εισαι ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ να δεις τον διαδοχο σου...Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά των ομοφυλόφιλων να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν»!



Η Εκκλησία με έμμεσο τρόπο ρίχνει «λευκή πετσέτα» στις όποιες αντιδράσεις της για το ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και σύμφωνα με την... δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, «θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν».
Κατά την σημερινή τους συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συζήτησαν για το ζήτημα του γάμου και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια (το πρώτο θα γίνει για να προκύψει το δεύτερο).
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι κατά των παιδιών και τα νοιάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους.

Σημείωσε δε πως «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

«Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Εννοείται πως όλοι έχουν το δικαίωμα να βαπτιστούν και προφανώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου είναι περιττή και δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Επομένως, γιατί το ανέφερε; Για να δείξει πως θα έχει η Εκκλησία μία «μαλακή» και «συγκαταβατική» στάση απέναντι στο ν/σ που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση;

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, έσπευσε να συμφωνήσει με τον. Ιερώνυμο.

«Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου