Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Γεωργιάδης: Επαρκεί για την Ήπειρο η ΜΕΘ Παίδων… της Πάτρας!! 41 τακατο πηραν στις εκλογες Ας προσεχατε



Έκοψε κάθε πιθανότητα για την λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στη Βουλή και στις επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Νομού Μερόπη Τζούφη και Νίκος Έξαρχος.
Επικαλούμενος από τη μία τον Οργανισμό του Νοσοκομείου που δεν προβλέπει τις θέσεις που απαιτούνται και από την άλλη την λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Πατρών, δεν άφησε κανένα περιθώριο για δρομολόγηση διαδικασιών που θα οδηγούσαν στη λειτουργία μιας τόσο κρίσιμης και απαραίτητης Μονάδας.

Κατά τον Υπουργό, η ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα υπερεπαρκεί για την κάλυψη περιστατικών από τη Βορειοδυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Η συγκεκριμένη Μονάδα εξυπηρετεί επαρκώς όλα τα περιστατικά της Δυτικής Ελλάδος χωρίς ποτέ να φτάνει στην απόλυτη πληρότητα.

Πέραν αυτού ο Υπουργός ανέφερε ότι η λειτουργία ΜΕΘ Παίδων απαιτεί ειδικότητες που σήμερα δεν περιλαμβάνονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου ενώ προς στιγμήν στην απάντησή του μπέρδεψε την λειτουργία της μονάδας νεογνών με αυτή των παίδων.

Επί της ουσίας λοιπόν έκοψε κάθε πιθανότητα εκκίνησης των διαδικασιών για την ίδρυση της Μονάδας παρότι χρειάζονται δύο με τρεις διακομιδές παιδιών σε μηναία βάση από τα Ιωάννινα προς άλλες περιοχές.

Πέραν αυτών ο Υπουργός ανέφερε ότι οι Παιδιατρικές Κλινικές στην Ήπειρο, βάση των στοιχείων που έχει από τις υπηρεσίες του, λειτουργούν άριστα και χωρίς κενά με τις εφημερίες στα νοσοκομεία να γίνονται στο ακέραιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου