Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Προσωπικός Αριθμός Πολίτη 2024: Έρχεται τέλος Αυγούστου, τι πρέπει να κάνετε. Τέλος ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ




Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Με καθυστέρηση κάποιων μηνών έρχεται η μεγάλη αλλαγή που θα περιληφθεί και στις ταυτότητες.

Οι ημερομηνίες, η διαδικασία και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σε λίγες μέρες βγαίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη, ο οποίος έχει νομοθετηθεί από το 2020, ήταν να ξεκινήσει να βγαίνει από τον Νοέμβριο του 2023, αλλά τελικά πάμε για καθυστέρηση κάτι λιγότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για να ανέβει στον αέρα η σχετική πλατφόρμα.

Ο υπουργός περιέγραψε την διαδικασία που θα ακολουθούν οι πολίτες για να διαλέξουν τον προσωπικό τους αριθμό, μέσω του οποίου θα διασυνδέονται με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα είπε, ότι «το myinfo είναι η πλατφόρμα όπου θα μπαίνουμε για να διαλέγουμε τον προσωπικό αριθμό -θα είναι τρία αριθμητικά ψηφία συν το ΑΦΜ μας, εμείς επιλέγουμε από τα τρία ψηφία τα δύο.

Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με τη νέα ταυτότητα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φτιάχνουμε έναν νέο τρόπο αυθεντικοποίησης πολύ πιο ισχυρό, παρέχοντας νέους κωδικούς (για όσους επιθυμούν να τους έχουν, ενώ όσοι θέλουν θα κρατήσουν τους παλιούς τους), ώστε να πάμε σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα είναι πολύ πιο ασφαλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου