Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

H Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δεν γνωρίζει καν ότι η Περιφέρεια Ηπείρου εκπονεί μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων




Αφού η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δεν γνωρίζει καν ότι η Περιφέρεια Ηπείρου εκπονεί μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Δήμαρχο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείκνυαν την ανάγκη να γίνει, τους ενημερώνουμε ότι :

Με την 36/2104/29-12-2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, αποφασίστηκε η έγκριση της από 13-07-2021 ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης «Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» προεκτιμώμενης αμοιβής €2.300.970,59 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Τελικά η σύμβαση υπογράφηκε 5 μήνες αργότερα, στις 5 Μαϊου του 2022 με συνολικό κόστος 942.637,03 (με ΦΠΑ) και στο αντικείμενο της σύμβασης διαβάζουμε ότι είναι η «εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Τα έργα της υπό ανάθεση σύμβασης καλύπτουν τις περιοχές που σημειώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα βόρεια, δυτική νοτιοδυτική και ανατολική υπολεκάνες του Λεκανοπεδίου. Η μελέτη έχει στόχο την αντιμετώπιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής ως ενιαίο σύνολο το οποίο θα είναι συμβατό και με τις προβλέψεις του εγκεκριμένου ΣΔΚΠ του ΥΔ Ηπείρου.

Από την διακήρυξη πληροφορούμαστε ότι ως ημερομηνία έναρξης των προθεσμιών της σύμβασης του Αναδόχου ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού (δηλαδή στην περίπτωσή μας η 5η Μαϊου του 2022) . Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε είκοσι δύο (22) μήνες.

Από το Μάιο του 2022 έχουν περάσει 27 μήνες κι ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» ζητά από την Περιφερειακή Αρχή να λογοδοτήσει για την καθυστέρηση της μελέτης στην επόμενη συνεδρίαση λογοδοσίας, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αγνοεί παντελώς το έργο.

Οταν πρόκειται για τους εργολάβους όπως για παράδειγμα το ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ για τον οδοφωτισμό, η Δημοτική Αρχή βάζει σειρά δικηγόρων να ψάχνουν και τελικά υπογράφει ακόμα περισσότερες συμβάσεις απ αυτές που υπέγραψαν οι προηγούμενοι ώστε να παραχωρήσει τα ανταποδοτικά τέλη. Οταν πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας φέρνει σε μια νύχτα την μελέτη του διαγωνισμού και δίνει ξανά σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων σε 4 ΔΕ. Οταν όμως πρόκειται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού τότε δεν ξέρει καν αν εκπονούντια μελέτες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την άμεση ολοκλήρωση του έργου ώστε στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου να ενταχθούν τα έργα που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος Ιωαννιτών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου