Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Πρόχειρη και στον Πολιτισμό η Δημοτική Αρχή.


Η επιβεβαίωση της προχειρότητας και της επιπολαιότητας, χαρακτηριστικά με τα οποία ασκεί διοίκηση η Δημοτική Αρχή, έρχεται αυτή τη φορά από τις ενέργειες των πολιτικών προϊσταμένων του Πνευματικού Κέντρου. 



Η παράσταση που βασίζεται στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας» μιας εκ των κεντρικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου για φέτος, την οποία είχε προγραμματίσει σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας
Πειραιώς για τις 15 Ιουλίου στο μουσείο Αργυροτεχνίας, ακυρώνεται γιατί επί της ουσίας οι «υπεύθυνοι» της Δημοτικής Αρχής δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου. Σε ένα καλοκαίρι που οι δυνατότητες για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι περιορισμένες, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή με τις παραλήψεις της κάνει ακόμα λιγότερες τις ευκαιρίες που έχουν οι δημότες για να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Φαίνεται ότι και στο τελευταίο πεδίο, τον Πολιτισμό, για τον οποίο η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι ενώνει, οι ενέργειές της μάλλον έριδες και αναξιοπιστία προκαλούν. Για να μην πούμε ότι θέτουν υπό καθεστώς αναξιοπιστίας συνεργασίες που έχουν σφυρηλατηθεί τα προηγούμενα χρόνια με άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου