Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Συνάντηση με τους γιαννιώτες καλλιτέχνες


Η παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» παρακολουθεί με αγωνιά κι έντονη ανησυχία τους προβληματισμούς, που έχουν λάβει πια τη μορφή καταγγελιών, εκ μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού των Ιωαννίνων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δύο πολιτιστικών πυλώνων του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 



Καταγγελίες για αποκλεισμούς, επιλεκτικές προσκλήσεις και αδιαφάνεια δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής στον ευαίσθητο τομέα του Πολιτισμού, ειδικά την περίοδο αυτή που οι γιαννιώτες καλλιτέχνες έχουν δεχτεί, λόγω της πανδημίας, ένα πολύ μεγάλο πλήγμα που θέτει ακόμα και την ίδια τους την επιβίωση σε αμφισβήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, και τα μέλη που την εκπροσωπούν στα Διοικητικά Συμβούλια του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Βάσω Μέγα, Αλεξάνδρα Μπέγκα, Βούλα Τσίλη και Αλέκα Βακαλοπούλου, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία των γιαννιωτών καλλιτεχνών, προκειμένου να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία οξύνθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βασικό συμπέρασμα από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε, είναι πως ο δρόμος της αντιπαράθεσης και όχι του διαλόγου, που επέλεξε η δημοτική αρχή δεν οδηγεί σε καμία λύση των αιτημάτων που δικαίως θέτουν οι καλλιτέχνες από την πλευρά τους.

Μπορεί η Δημοτική Αρχή μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της να υποστηρίζει ότι ο Πολιτισμός είναι για ενώνει και όχι για να χωρίζει, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα οι επιλογές της δεν έχουν κατορθώσει να κάνουν τα λόγια αυτά πράξεις.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καλεί τη Δημοτική Αρχή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των καλλιτεχνών και να σκύψει, έστω και τώρα, με κατανόηση πάνω από τα αιτήματά τους, εξετάζοντας πιθανές λύσεις.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου