Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

«Μποτιλιάρισμα» στις Ανεξάρτητες Αρχές: Φύγε εσύ, έλα εσύ σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ΚΕΦΟΜΕΠ – Οι 4 εφοπλιστές, οι 3 εισηγμένοι, οι 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες και οι 2 ποινικές διώξεις σε μεγάλο όμιλο!



Ένας μικρός χαμός γίνεται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας, όπου διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Όπως αναφέρουν ασφαλείςπληροφορίες στο στόχαστρο της αρχής για το ξέπλυμα έχουν μπει εδώ και καιρό 4 μεγαλοεφοπλιστές, για ζητήματα που αφορούν κυρίως φορολογικά ζητήματα αλλά και ύποπτα εμβάσματα ιδιαιτέρως υψηλών ποσών για τα οποία κλήθηκαν από τις τράπεζες να αιτιολογήσουν την προέλευση τους!

Ο ένας εφοπλιστής- παράγοντας, γόνος παραδοσιακής οικογένειας με ενασχόληση , όπως και ο αδερφός του, με προβεβλημένες δραστηριότητες, είχε και κατά το παρελθόν ανοικτά θέματα με την εφορία μεγάλου πλούτου.

Ο δεύτερος θεωρείται μπον βιβέρ, με έντονες διακυμάνσεις στην επιχειρηματική – εφοπλιστική δράση, λάτρης των ακινήτων και των ωραίων, πολύ νέων, γυναικών!

Ο τρίτος, επίσης μπον βιβέρ και με εφοπλιστική ενασχόληση σε Αίγυπτο και Λιβύη αλλά και τον Περσικό!

Ο τέταρτος, είναι εκ των πρωταγωνιστών του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου όλων των εποχών στη χώρα μας και ελέγχεται μεταξύ άλλων για πλήθος φορολογικών και άλλων παραβάσεων, απάτες και ξέπλυμα, κυρίως μέσα από το σπάσιμο των capital controls, που δεν εμπίπτουν στην ασυλία των τραπεζιτών!
Οι 3 εισηγμένοι!

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους κωδικούς στο χρηματιστήριο προκειμένου να διαπιστώσουν ή όχι την βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών για φοροδιαφυγή, απάτη και αδιευκρίνιστης προέλευσης κεφάλαια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχονται μεταξύ άλλων και για ξέπλυμα οι βασικοί μέτοχοι τριών εισηγμένων εταιριών!
Οι 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες

Οι ίδιες απολύτως αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό ελέγχονται και 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Η μία περίπτωση αφορά ποδοσφαιρικό παράγοντα από νησί του Αιγαίου!

Η δεύτερη έχει να κάνει με παράγοντα της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπορική οικογενειακή επιχείρηση και φέρεται να εμπλέκεται σε τριγωνικές συναλλαγές με εταιρίες κορυφαίου παράγοντα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, τον οποίο και τροφοδοτεί με πρώτη ύλη!

Οι άλλες δυο περιπτώσεις αφορούν ποδοσφαιρικές ομάδες της νότιας Ελλάδας και δραστηριότητες των ελεγχόμενων στο εξωτερικό.
Οι 2 ποινικές διώξεις!

Στο μεταξύ, η εισαγγελία πρωτοδικών άνοιξε αιφνιδιαστικά και χειρίστηκε με μυστικότητα, ποινική υπόθεση μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, η οποία αφορά φορολογικό ζήτημα που προκύπτει από περίεργη σύμβαση και προμήθεια.

Το ποιος είναι ο όμιλος αυτός δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τις πηγές, ωστόσο βέβαιον θεωρείται ότι ασκήθηκαν ή θα ασκηθούν εντός των ημερών ποινικές διώξεις στους 2 κατά το νόμο υπεύθυνους!




radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου