Ο «πόλεμος» των αβγών καλά κρατεί, καθώς τα τελευταία χρόνια οι απόψεις διίστανται σχετικά με τα οφέλη τους.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο υγιεινό να τρώμε μόνο το ασπράδι, ενώ άλλοι τα κατηγορούν για προβλήματα αυξημένης χοληστερίνης. H διαιτολόγος Tracy Lockwood Beckerman, από την άλλη, τα χαρακτηρίζει «πολυβιταμίνες της φύσης».
Ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν το χαρακτηρισμό είναι πως τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (6γρ/αβγό) και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας.
Ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν το χαρακτηρισμό είναι πως τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (6γρ/αβγό) και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας.