Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άκυρο» σε συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ, Βενιζέλο, Βαρουφάκη, Βελόπουλο!




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά και τις 



επαναληπτικές εκλογές για την αυτοδιοίκηση. "Τρέφω σεβασμό στο ..πρόσωπο του κ. Βενιζέλου αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση αξιοποίησής του", τόνισε ερωτηθείς για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. "Διατηρούμε και απλοποιούμε τις 120 δόσεις".
Η ειρωνεία για Βαρουφάκη, η... "απειλή" του βίντεο και η "επταήμερη εργασία". Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη.
Οι εκλογές (αυτοδιοικητικές) τελείωσαν, οι εκλογές (εθνικές)… έρχονται! Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη στον Ant1, κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που αποτέλεσε θρίαμβο για την «γαλάζια» παράταξη.
Βεβαίως στο… τραπέζι πέφτουν και οι εθνικές εκλογές που αναμένεται να προκηρύξει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τις οποίες μάλιστα η πρώτη δημοσκόπηση έχει ήδη δει το «φως» της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα σε όσους δεν ψήφισαν το κόμμα του να το εμπιστευθούν κι επανέλαβε ότι ο ίδιος φιλοδοξεί να ενώσει τους Έλληνες. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, ακόμη και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, με πρώτη αυτή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε τα χαρτιά του στον ΣΚΑΪ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στους «κόλπους» του ΚΙΝΑΛ.
Ο Μητσοτάκης, η αποτίμηση των εκλογών και οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ
«Δε μπορώ να πω ότι με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε ακόμα o Κυρ. Μητσοτάκης.«Δεν το σκέφτομαι γιατί δεν με αφορά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το τι πιστεύει πως θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. «Τι αντιπολίτευση θα είναι ή δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρω και δεν έχω και χρόνο να το σκεφτώ», συμπλήρωσε.
«Η ΝΔ δεν ήρθε πρώτη στους ανέργους κι αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε, για να πείσουμε τους ανέργους να μας εμπιστευτούν», συνέχισε.
«Δεν θέλω να σχολιάσω«, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως τρέφει σεβασμό τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και στην Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείς για τις ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.
«Πέραν του αστείου της πρότασης, ο κ. Βαρουφάκης είναι συνυπεύθυνος για όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015″, συνέχισε, για να… αναρωτηθεί: «Μας ρώτησε πρώτα;» και συμπληρώνοντας πως είναι συνυπεύθυνος για την καταστροφή του 2015 με τον κ. Τσίπρα και πως δεν μπορεί να τους διαχωρίσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, απέρριψε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου
Ο αρχηγός της ΝΔ, μάλιστα, σημείωσε πως ακόμη κι αν το κόμμα του κερδίσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες.
Στο δρόμο προς τις εκλογές
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο. Έτσι, ανέφερε πως θα γίνει μόνο μία κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα – για την οποία είπε, μάλιστα, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει διαφορετικό χαρακτήρα απ’ ό,τι συνήθως – και θα επιδιώξει σειρά ανοιχτών συζητήσεων με τους πολίτες για το πρόγραμμα της ΝΔ.
«Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η… απειλή του βίντεο για τις απολύσεις στο Δημόσιο!
Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος «απείλησε» τον αρχηγό της ΝΔ πως θα «κρατήσει» το βίντεο με την απάντηση στην εξής ερώτηση:
«Αποκλείετε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων«;
Για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: «Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων«.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στην ΕΡΤ, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Υπάρχει ζήτημα εξυγίανσης της ΕΡΤ, ζήτημα σεβασμού στα λεφτά του Έλληνα πολίτη«.
Επιπλέον επανέλαβε πως ουδέποτε μίλησε για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ υποσχέθηκε πως οι 120 δόσεις όχι μόνο θα διατηρηθούν, αλλά επιπλέον θα απλοποιηθούν.
Μητσοτάκης «αδειάζει» Αϊβαλιώτη
Αναφορικά με τα εξοργιστικά σχόλια του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ περί… συνθήκης της Γενεύης, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Πολύ άκομψο χιούμορ«…
«Ναι» στο debate αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς
Ο αρχηγός της ΝΔ ρωτήθηκε επίσης αν ετοιμάζεται για το debate με τον Αλέξη Τσίπρα, μιας και όταν ο πρωθυπουργός το ζητούσε επισταμένως προεκλογικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούσε πως όταν προκηρύξει εθνικές εκλογές, θα γίνει και το debate.
«Ναι ετοιμάζομαι για το debate με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», απάντησε, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα γίνει debate μόνο με Τσίπρα και Μητσοτάκη, ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε πως δεν υπάρχει λόγος να μην είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
«Δεν συμμετέχουμε στην Βουλή για αλλαγές της τελευταίας στιγμής»
«Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες.
Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε, είπε χαρακτηριστικά. «Τι άλλαξε απ’ όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές;» διερωτήθηκε.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου