Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

12 Εύκολα Κόλπα που Ηρεμούν τα Νεύρα, Εξαφανίζουν το Άγχος και μας Κάνουν να Μην Πονάμε




Φανταστείτε αυτή την κατάσταση: έχετε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση σε μια ώρα, αλλά έχετε επίσης έναν τρομερό πονοκέφαλο.



 Ή κάθεστε στην καρέκλα του οδοντιάτρου και το στομάχι σας αποφασίζει ξαφνικά να επαναστατήσει. Αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα μπορούν να χαλάσουν σοβαρά την καθημερινή σας ζωή, ειδικά αν δεν έχετε κάποιο φάρμακο άμεσα. 


Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χρήσιμα κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε και να αποκτήσετε γρήγορα το σώμα σας υπό έλεγχο.

Συγκεντρώσαμε 12 χρήσιμα κόλπα που μπορεί να έχουν μια εκπληκτική επίδραση στο σώμα σας.

12. Φυσήξτε τον αντίχειρά σας για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας.



Γιατί λειτουργεί: Οι αντίχειρες έχουν άμεση επίδραση στο νεύρο του πνεύμονα που ελέγχει τον καρδιακό σας ρυθμό. Έτσι, όταν φυσάτε πάνω του, επιβραδύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση, πράγμα που σας βοηθά να ηρεμήσετε γρήγορα.

11. Κρατήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.



Γιατί λειτουργεί: Κρατώντας ένα μολύβι στο στόμα σας θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τους μυς του χαμόγελού σας, που μπορούν να εξαπατήσουν τον εγκέφαλό σας και να ανεβάσουν τη διάθεσή σας.

10. Καταπραϋνετε το πονόλαιμο ξύνοντας το αυτί σας.



Γιατί λειτουργεί: Όταν διεγείρονται τα νεύρα στο αυτί σας, δημιουργεί ένα αντανακλαστικό στο λαιμό σας που μπορεί να προκαλέσει μυϊκό σπασμό. Αυτός ο σπασμός των μυών μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο.

9. Απενεργοποιήστε το αντανακλαστικό της τάσης για εμετό, πιέζοντας τον αριστερό σας αντίχειρα.



Γιατί λειτουργεί: Είναι πραγματικά άγνωστο αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σύνολο νεύρων στο χέρι σας ή για μια απλή απόσπαση της προσοχής για τον εγκέφαλό σας, αλλά υπάρχει κάποια απόδειξη ότι αυτό το τέχνασμα θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

8. Σταματήστε την αιμορραγία από τη μύτη πιέζοντας τα πάνω ούλα σας.



Γιατί λειτουργεί: Πιστεύεται ότι η άσκηση πίεσης στα ούλα σας μπορεί να εμποδίσει την αρτηρία που παρέχει αίμα στη μύτη σας.

7. Καταπιείτε τα δύσκολα χάπια κατεβάζοντας το κεφάλι σας προς τα εμπρός.



Γιατί λειτουργεί: Αν πιείτε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια κατεβάσετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός αντί προς τα πίσω, αυτό θα σας βοηθήσει να καταπιείτε μεγάλα και δύσκολα χάπια. Σε αυτή την περίπτωση, οι κάψουλες θα επιπλέουν και θα βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού σας αμέσως.

6. «Ξυπνήστε» το χέρι σας κουνώντας το κεφάλι σας δεξιά αριστερά.



Γιατί λειτουργεί: Ένα μουδιασμένο χέρι είναι συχνά το αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων στο λαιμό σας. Έτσι, εάν χαλαρώσετε τους μυς του λαιμού σας, αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε την επιπλέον πίεση στο χέρι σας.

5. Αποφύγετε τα σημάδια καψίματος πιέζοντας τα δάχτυλά σας πάνω στο καμένο δέρμα.



Γιατί λειτουργεί: Η εφαρμογή ελαφριάς πίεσης με τα δάχτυλά σας θα επαναφέρει γρήγορα την καμένη περιοχή σας σε μια κανονική θερμοκρασία του δέρματος και θα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει φουσκάλα.

4. Ανακουφίστε τον πονοκέφαλο βάζοντας τα χέρια κάτω από κρύο νερό.



Γιατί λειτουργεί: Η ψυχρή θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας. Λειτουργεί καλύτερα στα χέρια σας επειδή έχουν πολλά νεύρα που συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλό σας.

3. Αντιμετωπίστε το φόβο των βελονών βήχοντας.



Γιατί λειτουργεί: Το βήξιμο μπορεί να λειτουργήσει ως μια απλή απόσπαση της προσοχής για τον εγκέφαλό σας. Επίσης αυξάνει στιγμιαία την αρτηριακή σας πίεση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της αντίληψής σας για τον πόνο.

2. Εξαφανίστε τον πονόδοντο τοποθετώντας ένα παγάκι στο πίσω μέρος του χεριού σας μεταξύ του δείκτη σας και του αντίχειρά σας.



Γιατί λειτουργεί: Αυτό το μέρος του χεριού σας είναι γεμάτο με νευρικές απολήξεις που μεταφέρουν σήματα πόνου στον εγκέφαλό σας και η ψυχρή θερμοκρασία είναι σε θέση να μπλοκάρει αυτά τα σήματα.

1. Απαλλαγείτε από τον λόξυγγα ανυψώνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και τεντωθείτε.



Γιατί λειτουργεί: Το τέντωμα μπορεί να επαναφέρει αποτελεσματικά τους μύες του διαφράγματος σας και να το σταματήσει από το να συμβαίνει ακούσια.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου