Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Πονοκέφαλος η αποχή για τα κόμματα






Τα επιτελεία των κομμάτων προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.



Με δεδομένο ότι η αποχή στις Ευρωεκλογές ανήλθε στο 43,08% βάσει και των επίσημων αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, όπως επίσης ότι δεν είχαν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές άδειες, αλλά και οι θερμοκρασίες δεν ήταν τόσο υψηλές, εκείνη την περίοδο που διεξήχθησαν, ο προβληματισμός είναι έκδηλος.

Και αυτό επειδή καθ΄όπως φαίνεται και μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις - των οποίων τα αποτελέσματα δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους - η αυτοδυναμία της Ν.Δ. θα εξαρτηθεί και από την αποχή.

Εξάλλου,ήδη παρατηρούνται αυξημένες κρατήσεις τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε αεροπλάνα αλλά και πλοία, οι οποίες δεν συνάδουν με το πλήθος των ετεροδημοτών. Γεγονός, το οποίο επισήμανε και ο υποψήφιος του Βόρειου Τομέα με τη Ν.Δ. και πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσσόπουλος στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

Από την άλλη πλευρά, τα μικρότερα κόμματα που "παλεύουν" να μπουν στην Βουλή, έχουν κάθε λόγο να επιμένουν στην προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες.

Η αποχή λοιπόν θα κρίνει εν πολλοίς αν η Ν.Δ. θα κερδίσει την παντοδυναμία και ταυτόχρονα αν θα έχουμε 7κομματική Βουλή.

dikaiologitika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου