Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Δαιμόνιος διακινητής μεταναστών είχε κάνει το φορτηγό του… ασθενοφόρο – Η κομπίνα που ξεγελούσε τις αρχές




Την Πέμπτη 27 Ιουνίου οι αρχές συνέλαβαν έναν 58χρονο διακινητή αλλοδαπών στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης που κυκλοφορούσε με όχημα- φορτηγάκι, που έφερε τα διακριτικά…



ασθενοφόρου, ύστερα από μία κινηματογραφική καταδίωξη.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, όχι μόνο το όχημα, αλλά και ο ίδιος ο διακινητής ήταν ντυμένος με τις χαρακτηριστικές ιατρικές πράσινες φόρμες των γιατρών, ενώ τα ίδια ρούχα φορούσε και ο
συνοδηγός, ο οποίος δεν ήταν συνεργός του αλλά ένας από τους διακινούμενους μετανάστες!



Οι αστυνομικοί, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το Ι.Χ. φορτηγό το οποίο προσομοίαζε και έφερε διακριτικά ασθενοφόρου – διέθετε ακόμη κια φάρο οχημάτων έκτακτης ανάγκης – να κινείται στην Εγνατία Οδό. Στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο εν λόγω όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας χρήση των ηχητικών και φωτεινών σημάτων του οχήματος για να διευκολύνει τη διέλευσή του.

Οι αρχές όμως τον σταμάτησαν.

Από τον μετέπειτα έλεγχο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δεκατριών υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό, προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της κατηγορίας. Κατηγορείται για παράνομη μεταφορά/προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης αστυνομικού- θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου