Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Στο ύψος της Ρόδου το «Γιαβούζ»: Στενή παρακολούθηση από το ΠΝ – Σαφείς οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το επιτελείο





Ανάμεσα στα δυτικά παράλια της Τουρκίας και βορειανατολικά παράλια της Ρόδου, κινείται από τις πρώτες πρωινές ώρεςΚυριακής το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».



Το πλωτό τρυπάνι φαίνεται να κινείται σε διεθνή ύδατα, χωρίς ωστόσο το σύστημα παρακολούθησης των πλοίων να έχει δεδομένα για τον τελικό προορισμό του γεωτρύπανου.


Όπως μεταδίδεται, το γεωτρύπανο συνοδεύουν δυο πολεμικά πλοία της Τουρκίας (μία φρεγάτα και μια κορβέτα).
Δείτε το χάρτη:


Δείτε φωτογραφία από αναγνώστη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:



.

Την ίδια στιγμή, υπό την παρακολούθηση πολεμικών πλοίων του Στόλου τίθεται από σήμερα το πρωί το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».
Το «Γιαβούζ» εκπέμπει το σήμα του ως εμπορικό πλοίο όπως προβλέπεται από τους Διεθνείς κανονισμούς, όμως αυτό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται πως δεν αρκεί.
Παρατηρητήρια, ηλεκτρονικά μέσα, μονάδες επιφανείας όπως Κανονιοφόροι, Παράκτια Περιπολικά, Πυραυλάκατοι, δηλαδή τα πληρώματα των πλοίων του Ελληνικού στόλου που είναι στο Ανατολικό Αιγαίο 365 ημέρες, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς τον συγκεκριμένο πλου και τη συνοδεία του.
Παραπάνω από τις μισές εκ των μόνιμων μονάδων επιφανείας του Ελληνικού στόλου, σχεδόν δεκαπέντε, που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, έχουν τις εντολές που απαιτούνται και τα σχέδια «αναχαίτισης» τυχόν προκλητικών ενεργειών, αναφέρει το hellasjournal.com.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από το επιτελείο προς τα στελέχη όλων των βαθμίδων, ανώτατα, ανώτερα και κατώτερα, είναι να υπάρχει η απαραίτητη αυξημένη εγρήγορση σε όλα τα σημεία της επικράτειας, ώστε εφόσον απαιτηθεί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες ν’ ανταπεξέλθουν με την βέλτιστη δυνατή αξιοπιστία, ακρίβεια και ταχύτητα.
Xθες μάλιστα όπως ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα της Realnews, εαν το το γεωτρύπανο της Τουρκίας πλεύσει σε Ελληνικά ύδατα, τότε η ηγεσία των ΕΔ είναι αποφασισμένη να το βυθίσει!

Μέχρι στιγμής το γεωτρύπανο βρίσκεται στα διεθνή όπως αναφέραμε, αλλλά οι Τούρκοι μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΣΩ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ
Την ίδια ώρα, σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου προωθεί μεθοδικά η Άγκυρα χρησιμοποιώντας ως «όπλο» τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ με την αποστολή δύο πλοίων – γεωτρύπανων.
Το σχέδιο αυτό εξελίσσεται σε πέντε φάσεις.
Η πρώτη φάση ξεκίνησε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον Κυπριακό τον Ιούλιο του 2017 με την Τουρκία να δηλώνει αδυναμία εξεύρεσης λύσης εντός του διαπραγματευτικού πλαισίου του ΟΗΕ, σύμφωνσα με δημοσίευμα της Real News.
Η δεύτερη φάση του τουρκικού σχεδίου ξεκίνησε αμέσως μετά τις κυπριακές προεδρικές εκλογές το 2018 και από εκείνη τη στιγμή τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη αλλά και πολεμικά πλοία επανεμφανίστηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ταυτόχρονα με τους όρους, που θέτουν οι Τουρκοκύπριοι για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η Άγκυρα προωθεί για την «προεδρία» του ψευδοκράτους τον λεγόμενο «υπουργό Εξωτερικών» Koudret Ozersay, ο οποίος είναι σύμφωνος με τη λογική των δύο κρατών στη Μεγαλόνησο
Στην τέταρτη φάση, που αρχίζει σε λίγες ημέρες, η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε διαφορετικά σημεία της κυπριακής ΑΟΖ, κλείνοντας έτσι τον δρόμο σε οποιαδήποτε προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Το μοντέλο Ταϊβάν
Η Άγκυρα έχει επίγνωση των συσχετισμών, ώστε να γνωρίζει πως η αναγνώριση των κατεχομένων δεν είναι της παρούσης, η διευθέτηση ωστόσο του θέματος με τους υδρογονάνθρακες αφορά όλους και επείγει.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu κάνει λόγο για μοντέλο Ταϊβάν.
Όπως είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μια συμφωνία για το φυσικό αέριο δεν σημαίνει «αναγνώριση» και έφερε ως παράδειγμα την Ταϊβάν, την οποία όπως είπε, δεν αναγνωρίζουν όλοι αλλά όλοι κάνουν εμπόριο και συμφωνίες μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου