Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κεντρικά Τζουμέρκα - Γιατί "Βράζουν" με Γαρνέλη στους Μελισσουργούς





Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελισσουργιωτών Άρτας «Ο Αϊ- Μάρκος» διαμαρτύρεται για την άρνηση του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, να συνδράμει ο Δήμος την εκδήλωση που θα γίνει στους Μελισσουργούς από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών...


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:
«Η γλώσσα μου ορκίστηκε αλλά ο νους μου δεν δεσμεύτηκε από τον όρκο» (τραγωδία Ιππόλυτος).
Πόσο επιτυχημένα αποτυπώνει ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης με τα λόγια του την περίπτωση του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνου Γαρνέλη, ο οποίος υποσχέθηκε (προεκλογικά πρέπει να αναγνωρίσουμε) την καλύτερη (;!) δυνατή συνεργασία και βοήθεια στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών που διοργανώνει κάθε χρόνο κατασκήνωση νέων (εφήβων και ενηλίκων) από όλη την Ελλάδα στους Μελισσουργούς.

Και για να χρησιμοποιήσουμε πολιτικούς όρους της εποχής μας που αντιπροσωπεύονται από αρχαίες φράσεις επάξια, ενώ προεκλογικά έδωσε «γη & ύδωρ» μετεκλογικά «ποιεί την νύσσαν», αρνείται κάθε δυνατή βοήθεια και καταφεύγει σε μικροπολιτικές επιχειρηματικές πρακτικές που δεν τιμούν σίγουρα τον ίδιο, αλλά ούτε και τους ψηφοφόρους πολίτες του Δήμου μας.

Η κατασκήνωση «Κοινοτικής Ανάπτυξης» είναι αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που συνεργάζεται με φορείς και τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Ο αξιολογικός κώδικας του Οδηγισμού φέρει τους νέους κοντά στην φύση, στον πολιτισμό και τους καθιστά πρωταγωνιστές στην διαμόρφωσή τους. Είναι λυπηρό άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική να βλέπουν τόσο κοντόφθαλμα όση η απόσταση από το παραβάν στην …κάλπη!

Μην αναρωτιόμαστε φιλοσοφώντας… τι φταίει και στραβά αρμενίζουμε, το σκάφος, η ρότα, ο καπετάνιος, όλοι; Τιμούμε τη θέση μας, αξιολογούμε τα πρόσωπα και απαιτούμε το καλύτερο για τον τόπο μας πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και κεφαλαιοποιημένες δυσαρέσκειες.

Και κυρίως από άτομα σε θέσεις ευθύνης έχουμε ως πολίτες την απαίτηση να τιμούν το ρόλο τους και φυσικά να σέβονται τον λόγο τους εφόσον έχουν συνεκτιμήσει σε πρώτο επίπεδο σωστά την πρόταση που τους έγινε και στηρίζουν αξιόλογες προσπάθειες που προάγουν πραγματικά πολιτικές αξίες ( για τον πολίτη που είναι μέλος της πολιτείας)".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου