Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το «Στάσου πλάι μου» να γίνει άμεσα πράξη και για πολλά εξαρτημένα Ηπειρωτόπουλα







Την επιτακτική ανάγκη για μια ριζική αντιμετώπιση της μάστιγας των εξαρτήσεων έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που είναι αφιερωμένη η 26η Ιουνίου.



Δυστυχώς, στην Ήπειρο η διακίνηση και χρήση χασίς και κυρίως των σκληρών ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, γεγονός που αποτυπώνεται σχεδόν καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο.
Χώρια βέβαια και τα μεγάλα φορτία που φτάνουν… τράνζιτ στην Ήπειρο από την γειτονική Αλβανία, με τελικό προορισμό τις ελληνικές πιάτσες.

Αυτό όμως που κυρίως ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς, αλλά και τις Διωκτικές Αρχές είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πέφτουν θύματα διακινητών που προωθούν τη χρήση ναρκωτικών και στις μικρές ηλικίες, επιδεινώνοντας το ήδη πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην Ήπειρο, το οποίο επιτακτικά αναζητά τη λύση του!

Στην Πλατεία Μαβίλη
Μόλις προχθές βράδυ στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων και περιπολιών που διενεργήσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ιωαννίνων, συνελήφθησαν στην Πλατεία Μαβίλη τρία άτομα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 35 ετών, καθώς και ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
- στην κατοχή του 19χρονου, συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι,
- στην κατοχή του 35χρονου, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
- στην κατοχή του 20χρονου, συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε Φιλιππιάδα - ΠρέβεζαΤο χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και συλλήψεις για ναρκωτικά σε Φιλιππιάδα, αλλά και Πρέβεζα.

Πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Φιλιππιάδας) συνελήφθη ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 41 γραμμαρίων.

• Στην Πρέβεζα συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

«Στάσου πλάι μου» είναι το φετινό μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το οποίο στήνει ενημερωτικά περίπτερα σε όλη την Ήπειρο.

Στα Γιάννενα θα στηθούν Τρίτη, 25 Ιουνίου (από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.) και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου (από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), στη συμβολή των πεζοδρόμων Μιχ. Αγγέλου και Βλαχλείδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου