Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

«Bόμβες» από Έλληνα αναλυτή: «Φαντασίωση οτι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν Ελλάδα & Κύπρο» – «Χρειάζεται σκληρή αποτρεπτική στρατηγική»




Καμπανάκι χτυπούν έγκριτοι Έλληνες αναλυτές και Στρατηγοί ε. α. για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Θα πρέπει όλοι να προσέξουμε τα λεγόμενά τους, καθώς οι εξελίξεις στη περιοχή μας είναι ραγδαίες!



«Η Τουρκία θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο της» υπογράμμισε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend ο διεθνολόγος, Κώστας Γρίβας.

Αφού υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνες τους» σε αυτό γεωπολιτικό παιχνίδι με την Κύπρο, έκανε λόγο για αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
«Μέχρι τώρα δίναμε πάτημα στην Τουρκία ώστε να προβάλει την επόμενή της διεκδίκηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο δρόμος είναι πολύ ολισθηρός, νομοτελειακά οδηγεί σε κάποια πολύ ακραία κατάσταση στο ελληνοτουρκικό σύστημα.»
«Η μόνη ελπίδα να αποφύγουμε κάτι πολύ άσχημο σε βάθος χρόνου είναι πράγματι μια πολύ σκληρή αποτρεπτική στρατηγική. Αυτό βέβαια σημαίνει και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων» είπε στο πλαίσιο αυτό και διευκρίνισε πως «οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με φαντασιώσεις ότι θα έρθουνε οι αμερικανοί να μας στηρίξουν αποφασιστικά».

Αναφερθείς στις ΗΠΑ τόνισε πως στη χώρα «υπάρχει τεράστιο τουρκικό λόμπυ» και συνέχισε ότι «στόχος του Τραμπ είναι το διαίρει και βασίλευε».

pentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου