Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Επίδομα 534 ευρώ: «Κόφτης» βγάζει εκτός 150 χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολήΠερίπου 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από τέσσερις ώρες ημερησίως χάνουν το δικαίωμα επιδόματος των 534 ευρώ μετά τον κόφτη που θεσπίζεται προκειμένου να ελεγχθούν οι επιτήδειοι επιχειρηματίες που έπαιρναν χρήματα με εικονικές προσλήψεις λίγων ωρών. Αλαλούμ με το άνοιγμα της.. εστίασης. Τι ανοίγει και τι όχι.

Δεν θα δουν ξανά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από τέσσερις ώρες ημερησίως.

Κι αυτό γιατί θεσπίζεται κόφτης προκειμένου ν’ αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα καταστρατήγησης των μέτρων στήριξης για την πανδημία.

Περίπου 150.000 εργαζόμενους επηρεάζει το μέτρο και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν σε μια άλλη κατηγορία στήριξης ή όχι.
Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση

Σημαντικά είναι τα κριτήρια με τα οποία υπολογίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, αφού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είτε λαμβάνεις μισθό 300 ευρώ είτε 1.000 ευρώ, η αποζημίωση που θα λαμβάνεις θα ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Όπως προκύπτει, κερδισμένοι σε αυτήν την περίπτωση θα είναι οι χαμηλόμισθοι, ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται για τους υψηλόμισθους.

Μηδενική αποζημίωση θα λάβουν ωστόσο αυτοί που εργάζονται από 1 έως 3 ώρες, με όσους έχουν από 4 έως 8 ώρες εργασίας να λαμβάνουν τα 534 ευρώ.

Οι κλάδοι που κυρίως πλήττονται από την εν λόγω απόφαση είναι ο επισιτισμός, η καθαριότητα, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Σημειώνεται ότι οι αναστολές συμβάσεων εργασίας συνεχίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου