Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αδιανόητο! Τουρκικό διάβημα για την ασύλληπτη πρόκληση στη νότια Κρήτη, αλλά η κυβέρνηση σιωπά!Αφωνία για την τουρκική εισβολή στη νότια Κρήτη!



Μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση να παρενοχλήσουν γαλλικό ερευνητικό το οποίο διενεργούσε έρευνες στην ελληνική..υφαλοκρηπίδα με ελληνική άδεια, έχουμε και δεύτερη πρόκληση. 




Ακόμα χειρότερη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr που όμως επιβεβαιώνονται και από τουρκικά δημοσιεύματα, η Τουρκία έστειλε διάβημα μιλώντας για παραβίαση της δικής της υφαλοκρηπίδας από το γαλλικό ερευνητικό!

Και υπάρχει και συνέχεια. Σύμφωνα με το TRT, εκλήθησαν ο Έλληνας και ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα για να παράσχουν εξηγήσεις για το συμβάν!

»Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L Atalante μαζί με πολεμικό σκάφος που ανήκει στην Ελλάδα παραβίασαν την τουρκική υφαλοκρηπίδα στα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ: «τα.δυο πλοία προειδοποιήθηκαν απο τουρκικά πολεμικά κι σκάφη να απομακρυνθούν από την περιοχή. Την Παρασκευή οι πρέσβεις των δύο χωρών εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχέση με το θέμα έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.» Γράφει συγκεκριμένα το TRThaber.

Και εδώ έρχεται η πραγματική βόμβα. Παρατώ ότι αυτή η τουρκική πρόκληση συνιστά μέγα εθνικό κίνδυνο, οι πληροφορίες μας λένε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει διάβημα!

Δηλαδή εάν δούμε την διπλωματική εικόνα γύρω από την συγκεκριμένη πρόκληση, η Τουρκία εμφανίζεται ως «η αδικημένη» διότι όχι μόνο έχει αποστείλει διάβημα αλλά έχει καλέσει και τον έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις ενώ η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα! Η εάν έχει κάνει, δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση.

Μιλάμε για την δημιουργία τετελεσμένων απλώς και μόνο από την ανευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προασπίσει διπλωματικά την εθνική μας κυριαρχία μετά από αυτή την πρόκληση. Πλέον, αποδεικνύεται ότι η Πελώνη δεν έκανε γκάφα αλλά αναπαρήγαγε την γραμμή της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο συμβάν.

Εδώ όμως μιλάμε για αδιαφορία που κινείται στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου