Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σχετικά με την τύχη του Ταχυδρομείου Δελβινακίου, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία περιφερειακού πρακτορείου στο Καλπάκι ..

 




Με αφορμή την παραπληροφόρηση, σχετικά με την τύχη του Ταχυδρομείου Δελβινακίου, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία περιφερειακού πρακτορείου στο Καλπάκι κάνουμε γνωστό ότι:



Το ταχυδρομείο, σύμφωνα με διαβεβαίωση που δόθηκε στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη από τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, εξυπηρετώντας δημότες και υπηρεσίες τόσο από το Δελβινάκι όσο και από τα γύρω χωριά, με το υπάρχον προσωπικό. Το ΕΛ.ΤΑ. Δελβινακίου σήμερα εξυπηρετεί 60 Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου και τμήμα του Δήμου Ζαγορίου (Πάπιγκο, Αρίστη κ.λπ.), μια περιοχή μεγάλη σε έκταση και με αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν εύκολα να εξυπηρετηθούν.

Στην περιοχή λειτουργούσαν στο παρελθόν συνολικά πέντε (5) Ταχυδρομικά Γραφεία με δεκαοκτώ (18) μόνιμους υπαλλήλους (Δελβινάκι με 3 υπαλλήλους, Βήσσανη με 3 υπαλλήλους, Πωγωνιανή με 3 υπαλλήλους, Κεφαλόβρυσο με 2 υπαλλήλους, Δολιανά με 4 υπαλλήλους και Αρίστη με 3 υπαλλήλους). Από αυτά απέμεινε εν λειτουργία μόνο αυτό του Δελβινακίου με 1 μόνιμο υπάλληλο και δύο εποχικούς. Στα ΕΛ.ΤΑ. τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός ενώ αντίθετα προωθείται η εθελουσία έξοδος και έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συνεργασιών με ιδιώτες πράκτορες. Οι διορισμοί και ο σχεδιασμός δεν είναι ευθύνη των Δημάρχων αλλά της πολιτείας. Ευθύνη των Δημάρχων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου, ως δημόσιος οργανισμός δεν πρόκειται ούτε να κλείσει ούτε να μεταφερθεί, όσο υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία δεν αποτελούν δημόσιο οργανισμό αλλά συνεργασία ιδιωτών με τα ΕΛ.ΤΑ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Κι αυτά θα λειτουργούν μόνο και για όσο θα είναι κερδοφόρα.

Η παραπληροφόρηση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για όλους. Ο Δήμος Πωγωνίου ούτε επιθυμεί ούτε επιτρέπει την απαξίωση των υπηρεσιών που λειτουργούν στα όριά του και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν συμπαραστάτης σε μία απόφαση που θα οδηγούσε σε υποβάθμισή τους. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών είναι πρωταρχικός μας στόχος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου