Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ




Γίνονται συνεχείς αναλύσεις και εκτιμήσεις για το μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Νέα Δημοκρατία. Ορισμένοι επιμένουν ότι το μέλλον του, εξαρτάται από το τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα.



Η αλήθεια όμως σχετίζεται κυρίως με το τι...θα κάνουν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αυτών -πολύ περισσότερων απ' ότι παρουσιάζουν οι δημοσκοπικές «κυβερνητικές» μετρήσεις και οι «Πετσομένοι» εκδότες-δεν επιθυμεί τον κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η πλήρης αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας -την οποία ούτε οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να κρύψουν πλέον-η αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παράταξης με την είσοδο πολιτικών προσώπων γυρολόγων.

Η παντελώς, έξω από την εθνική γραμμή από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα, δουλοπρεπής αντιμετώπιση της προκλητικότητας της γείτονος με κίνδυνο την εθνική κυριαρχία .

Τα σκάνδαλα, που σκάνε το ένα μετά το άλλο, με τέτοιες ταχύτητες, που η ιεράρχησή τους καταντά κουραστική.

Η αυταρχικότητα και η προπαγάνδα, καθώς και η προκλητικά ευεργετική, μέχρι πολιτικής αυτοκτονίας, εύνοια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Όλα αυτά κι άλλα τόσα, καθιστούν πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξένο σώμα στην Νέα Δημοκρατία.

Σε μία Νέα Δημοκρατία, που δεν διαθέτει καμία συνοχή ιδεολογική και κοινωνική, με ξενόφερτους αλεξιπτωτιστές .Και που αποτελείται κατά πλειοψηφία από «μαϊμού-νεοδημοκράτες» βουλευτές στελέχη και συμβούλους που αποδεδειγμένα την εξύβριζαν μέχρι να τους δεχθεί στους κόλπους της.



ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Από την άλλη, ο Σύριζα, δεν μπορεί. Μόνον στην φαντασία ή ...στις επιθυμίες ορισμένων αναλυτών, βρίσκει λογική το επιχείρημα ότι μπορεί ο Μητσοτάκης να πέσει από τον Σύριζα.

Τέτοια περίπτωση δεν υφίσταται.

Πρώτον γιατί ο Σύριζα απαιτείται να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Δεύτερον, γιατί ακόμα δουλεύουν τα αντανακλαστικά των νεοδημοκρατών, απέναντι στην «αριστερά». Άλλωστε γι' αυτό την χρησιμοποιεί ως μπαμπούλα ο Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοκιμασθεί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, από την παραταξιακή συνείδηση των νεοδημοκρατών.

Είναι βέβαιο, ότι με το εκλογικό σύστημα, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι επίσης βέβαιο, ότι θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε δεύτερη εκλογική δοκιμασία, που κι αυτής τα αποτελέσματα, δεν φαίνεται πιθανό να τον ευνοήσουν

Ξέχωρα από το αλισβερίσι, που θα γίνει στο ενδιάμεσο των εκλογών χρονικό διάστημα, που μάλλον ούτε αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα, για την σημερινή Νέα Δημοκρατία, δεν αποκλείονται οι συνεργασίες κυρίως με το ΚΙΝΑΛ, που άλλωστε, μόνον αυτό τον λόγο ύπαρξης έχει.

Κάτι που θα επαναλάβει την ιστορία της συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας -ΠΑΣΟΚ, με Σαμαρά και Βενιζέλο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και για τα δυο κόμματα.



Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν έχει ημερομηνία λήξης, όσο και να επιχειρούν τα δυο εκδοτικά συγκροτήματα να τον στηρίζουν και να αποπροσανατολίζουν τους νεοδημοκράτες.

Έτσι αναζητείται λύση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παραμένει-δυστυχώς για πολλούς-ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης.

Παρεμβαίνει ουσιαστικά, μόνον όταν αυτό χρειάζεται και φαίνεται ότι οι παρεμβάσεις του στα εθνικά μείζονα ζητήματα, αποτελούν πονοκέφαλο για τον κ. Μητσοτάκη και την αυλή του κ. Σημίτη που έχει προσκολληθεί στο Μαξίμου. Ταυτόχρονα καθιστούν αδύνατους προς το παρόν τουλάχιστον, τους ενδοτικούς σχεδιασμούς Μητσοτάκη.

Και....ξάφνου ο υπουργός Εξωτερικών ταυτίζεται με τις απόψεις Καραμανλή και φωνάζει «εδώ είμαι».

Ήταν η ανάγκη να ειπωθούν ορισμένα πράγματα ουσιαστικά, για το μέχρι πού μπορεί να φθάσει ο περίφημος διάλογος με την γείτονα.

Το τάιμινγκ όμως, ήταν απόλυτα θετικό για τον κ. Νίκο Δένδια και όσον αφορά την απελπιστική αναζήτηση εναλλακτικής του... Mr Bean, προσώπου, που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει κάποια στιγμή.

Εάν δεχθούμε την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε, τότε πρέπει να υπάρξει κάποιος που θα συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες, θα οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στην έξοδο και θα απελευθερώσει τις πατριωτικές φιλελεύθερες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ως εγγυητής της ενότητας δεν θα το κάνει ποτέ, εκτός εάν προχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης σε εθνικό ξεπούλημα.

ΜΑΧΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Βασικό ρόλο στις εξελίξεις, θα παίξουν φυσικά τα με όλους τους τρόπους πληρωμένα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση έχει φθάσει στο σημείο, εκτός από τα εκατομμύρια που μοίρασε στους εκδότες και τα δάνεια που χάρισε, να αναζητά τρόπους να μην πληρώσουν, ούτε τα χρέη τους εδώ και αρκετά χρόνια στο ταμείο των δημοσιογράφων.

Τα συγκροτήματα Αλαφούζων, Μαρινάκη παίζουν με την ύψιστη «δημοσιογραφική διαστροφή» το παιγνίδι του κ, Μητσοτάκη. Κάποτε την ίδια τακτική ακολουθούσε το Mega...

Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθούν, δεν φαίνεται πλέον ότι πείθουν το τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό τους.

Η Καθημερινή, που δεν μπορεί να ξεχάσει την...σοβαρή καταγωγή της, επιχειρεί πολλές φορές να διαφοροποιηθεί από την....Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τον Σκάι.

Από την άλλη, στο παιγνίδι της εκ δεξιών έντονης κριτικής του κ. Μητσοτάκη και των κυβερνητικών παλινωδιών, έχουν μπει με επιτυχία, άλλα εκδοτικά συγκροτήματα που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό υποστηρικτών αναγνωστών (Δημοκρατία, Εστία) ή τηλεθεατών (Οpen).

Στα social media η κυβέρνηση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Δεν είναι τα ιστολόγια τα φιλικά προς τον Σύριζα, που της κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά, αλλά εκείνα που πρόσκεινται φιλικά στην Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι στον κ. Μητσοτάκη και τον θίασό του.

Παρότι η κυβέρνηση επηρεάζει την google κι έχει βάλει τους βαστάζους της στο facebook να αλωνίζουν και να κατεβάζουν αναρτήσεις και να δυσκολεύουν την ζωή όσων λένε την αλήθεια, δεν φαίνεται να πετυχαίνουν και πολλά πράγματα, εκτός από το να τους θυμούνται περισσότερο οι θιγόμενοι ...την επόμενη ημέρα...

Η κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία, γράφουν ορισμένοι είναι εκρηκτική. Δεν είναι.

Απλώς ο κ. Μητσοτάκης.. σέρνει την Νέα Δημοκρατία προς την μοίρα της.

Θα είναι ένα τραγικό γεγονός στο Αιγαίο;

Θα είναι το θέμα της ψήφου για τις επιμέρους συμφωνίες με τα Σκόπια;

Θα μπορούσαμε να βάλουμε και τα σκάνδαλα που υφίστανται,

και πολλαπλασιάζονται , αλλά δεν φαίνεται να περνούν από τα «διόδια» της ενημέρωσης των εκδοτικών συγκροτημάτων, που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη.

Πάντως το μέλλον δεν προδιαγράφεται καλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό το γνωρίζει...

Και το γεγονός ότι το γνωρίζει, τον καθιστά ακόμη περισσότερο επικίνδυνο.

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει ένας Μητσοτάκης για να μην χάσει την εξουσία ...-

https://exofitsio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου