Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

''Hχηρή σφαλιάρα'' της Ομογένειας στην κυβέρνηση. Ψήφος Απόδημων και οι ψεύτες πολιτικοί Ελλάδας



Στην παράγραφο 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος, που αναφέρεται στο ζήτημα της ψήφου των Απόδημων, υπάρχει και η αναφορά οι 'Ελληνες πολίτες, οι εκλογείς εκτός συνόρων, να ασκούν το εκλογικό-συνταγματικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα με ''επιστολική ψήφο''... 




ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής, ψηφίζοντας τον νόμο-έκτρωμα.. Δεκ. 2019, αγνόησαν προκλητικά την ''επιστολική ψήφο'', αγνόησαν το Σύνταγμα. Την αγνοούν και τώρα που ομιλούν γιά δήθεν ''διόρθωση'' του νόμου.


Ξέχωρα από τα ''καραγκιοζιλίκια'' των κομμάτων Ελλάδας, ειδικά των αποκαλούμενων ''εξουσίας'', γιά το ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, η ουσία είναι μία: Το να αλληλοκοροϊδεύονται κυβερνήσεις και πολιτικοί είναι συνηθισμένο νεοελληνικό καθημερινό φαινόμενο. Να κάνουν κάτι σωστό δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον γιά τους εκτός συνόρων 'Ελληνες, αυτό σχεδόν αποκλείεται.

Με ψευτιές και πολιτικές ατιμίες, προκοπή δεν υπάρχει. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί, προσπαθούν να μας ''πείσουν'' ότι ενδιαφέρονται γιά τους Απόδημους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους ''στολίζουν'' οι εκτός συνόρων, που έχουν καταλάβει ότι τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο (και) γιά την εξαπάτηση των εντός συνόρων ψηφοφόρων τους.

Φτάσαμε στο σημείο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πλειοδοτούν γιά τον αριθμό των Απόδημων... ''βουλευτών Επικρατείας''. Τρεις συνολικά από όλον το κόσμο λέει ο νόμος-έκτρωμα που ψήφισαν Δεκέμβριο 2019, τέσσερεις προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιά ένα στα εκατό (1%) εκπροσώπηση στην Βουλή λέει ο νόμος, το 1% το ανεβάζει ελάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μας είπαν να εγγραφούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ηλεκτρονικά και ότι η σχετική ''πύλη'' θα ήταν σε λειτουργία δύο μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Δηλ. θα ήταν έτοιμη Φεβρουάριο 2020. 'Αρχισε να υπολειτουργεί από Φεβρουάριο 2021. Και με εντυπωσιακή θρασύτητα ο υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης, κάνει ''βαρύγδουπες δηλώσεις'' υπέρ των Απόδημων, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.

Γιατί αδιαφορούν οι εκτός συνόρων;;; Ο λόγος απλός. Κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με ψεύτες, πολιτικούς απατεώνες, που παραβιάζουν και το Σύνταγμα και ΔΕΝ εγγράφονται. Κι έτσι εξευτελίζονται κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Βουλή. 'Ολο το σάπιο, πολιτικό-κομματικό σύστημα, που βασανίζει την Ελλάδα γιά δεκαετίες.

Τώρα μας λένε θέλουν να αλλάξει ο νόμος και να ψηφίζουν όλοι σε... προξενεία ή άλλους χώρους, χωρίς περιορισμούς από τον τόπο κατοικίας τους στις χώρες που ζούν (με εξαίρεση να λείπουν από την Ελλάδα ολιγότερα από 35 χρόνια), αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο. Αλλά να εκλέγονται... 3 βουλευτές Επικρατείας, Απόδημοι, από όλον τον κόσμο. Γιά ''επιστολική ψήφο'', ούτε κουβέντα.

Γιατί είναι αναξιόπιστοι οι των ελληνικών κομμάτων; Πολύ απλό. 'Ενας 'Ελληνας που ζει μόνιμα εκτός συνόρων, αν είναι την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, ψηφίζει κανονικά στο χωριό, στην πόλη του, αρκεί να είναι στο Δημοτολόγιο. Το Σύνταγμα προνοεί και την ''επιστολική ψήφο'', γιά όσους 'Ελληνες πολίτες ευρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά ποιά κυβέρνηση, ποιός πολιτικός, ποιό κόμμα, ποιά Βουλή, στην Ελλάδα νοιάζεται γιά το Σύνταγμα;;;

Κύριε Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα (και λοιποί), συγκεκριμένη και ξεκάθαρη η παράγραφος 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος: «Oι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Σε απλά ελληνικά, η Βουλή, η κυβέρνηση, τα κόμματα, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ το Σύνταγμα. Και όταν ψήφιζαν τον νόμο Δεκ. 2019, όλοι στην Βουλή, χωρίς εξαίρεση, απόφευγαν συστηματικά, να κάνουν αναφορά στην φράση «...ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο». ΓΙΑΤΙ στον νόμο τους, παραβλέπουν ολικά τις λέξεις ''επιστολική ψήφο'';;; Είναι ή όχι, ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες;;;

Φυσικά ο νόμος δεν θα αλλάξει (χρειάζονται 200 ψήφοι στην Βουλή) και το γνωρίζουμε. Αλλά και τώρα, που θέλουν να τροποποιήσουν τον νόμο, πάλι αγνοούν επιδεικτικά την φράση ''επιστολική ψήφος''. Και νομίζουν ότι με τις σαχλαμαρίζουσες ''κοκορομαχίες'', οι ''κουτοπόνηροι'' και ασοβάρευτοι πολιτικοί του σάπιου κράτους, θα εξακολουθούν να ''κοροϊδεύουν'' τους εκτός συνόρων 'Ελληνες.

Ας ξεκαθαρίσουμε και κάτι πολύ βασικό, που στην Ελλάδα υποκρίνονται ότι δεν το ''βλέπουν''. Απόδημοι 'Ελληνες, είναι (μόνο) οι 'Ελληνες πολίτες που ζουν μόνιμα εκτός συνόρων, αλλά δεν έχουν γίνει πολίτες και των χωρών στις οποίες ζουν. Παραμένουν 'Ελληνες πολίτες μόνο, με ελληνική υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο (μόνο). 'Οχι αυτοί που έγιναν και πολίτες των χωρών στις οποίες ζουν και συμμετέχουν στις εκλογές των χωρών τους.

Των απόδημων Ελλήνων πολιτών (μόνο), οφείλουν, το σάπιο κράτος Ελλάδας και η Βουλή του, να διευκολύνουν το συνταγματικό τους δικαίωμα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ''καραγκιοζιλίκια'' γιά δήθεν 3 ή 4 βουλευτές Επικρατείας και ψήφο μόνο κόμμα στο Επικρατείας.

Το μήνυμα του απόδημου Ελληνισμού στο σάπιο πελατειακό κράτος των Αθηνών με την ΜΗ εγγραφή του στους ''ειδικούς εκλογικούς καταλόγους'', ξεκάθαρο: ''Πάθαμε, σας μάθαμε, δεν μας εξαπατείτε άλλο. Συνεχίζουμε την ζωή μας, συνεχίστε στην μιζέρια σας''.

Γ. Λυκ. - 18 Απρ. '21

................

Ψήφος Απόδημων: ''Δυό γάϊδαροι μαλώνανε...''
Πάλι ''θυμήθηκαν'' τους απόδημους 'Ελληνες στην Ελλάδα και επανέρχονται στο ζήτημα της (μη) ψήφου, νομίζοντας ότι ακόμα θα μας χρησιμοποιούν και θα μας υποτιμούν την νοημοσύνη.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού ''τα έκαναν σαν τα μούτρα τους'' Δεκέμβριο 2019, όταν ψήφιζαν τον σχετικό νόμο-έκτρωμα, επανέρχονται τώρα, στα πλαίσια της κοκορομαχίας τους, επίπεδου ''καφενείου'', νομίζοντας τι θα ''συγκινήσουν'' τους εκτός συνόρων 'Ελληνες. Και το ερώτημα όλων των Ομογενών, είναι απλό: ''Εχουν εγκεφαλικές δυσλειτουργίες οι των δύο κομμάτων ή νομίζουν ότι μπορούν συνέχεια να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα'';;;

Στην Ελλάδα, πρόεδρος Δημοκρατίας εκλέγεται με 180 ψήφους στην Βουλή. Γιά την αυτονόητη συνταγματικά ψήφο των Ομογενών, Ελλήνων πολιτών εγγεγραμμένων στα Δημοτολόγια της χώρας, από την γέννησή τους, χρειάστηκαν 20 χρόνια και... 200 ψήφοι, γιά τον νόμο.

Καλά θα κάνουν τα ''κόμματα εξουσίας'' να κρατήσουν τα ''καραγκιοζιλίκια'' τους εντός συνόρων. Το ''κουτόχορτο'' που θέλουν πάλι να μοιράσουν, δεν έχει ζήτηση στους εκτός συνόρων. Οι εκτός συνόρων συνεχίζουμε την ζωή μας, χρήσιμοι στην πατρίδα μας, μόνο ως ''τουρίστες'' (γιά χρήμα) στην Ελλάδα.

Τώρα, η κυβέρνηση, λέγει ότι με νόμο θα διορθώσει τον νόμο για την ψήφο στους Απόδημους. Το προανάγγειλε ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη με Ομογενείς Νότιας Αμερικής, 22 Μαρτίου 2021. O διορθωτικός νόμος, που θα επιτρέπει στους Ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν στην Ελλάδα από τον τόπο κατοικίας τους (μόνο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), χωρίς περιορισμούς (δηλ., θα μπορούν να ψηφίζουν ελεύθερα οι Ομογενείς, άσχετα πόσα χρόνια λείπουν από την Ελλάδα, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο) δεν θα ψηφιστεί από 200 στην Βουλή.


Ομιλούν γιά ψήφο στους Απόδημους. Αλλά ποιοί θεωρούνται ''απόδημοι 'Ελληνες'';;; 'Ολοι, ολικά, ελληνικής καταγωγής ή οι πολίτες της Ελλάδας που ζουν, ως μόνιμοι κάτοικοι, στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν γίνει πολίτες των χωρών στις οποίες ζουν;;;

(12 Απρ. '21)

............................

Αφού (νόμισαν ότι) εξαπάτησαν τον απόδημο Ελληνισμό με το έκτρωμα ''ψήφος στους Απόδημους'', ήρθε και η ώρα του... λογαριασμού. Η εντυπωσιακά μεγάλη απροθυμία των Ομογενών να εγγραφούν στις ειδικές ''λίστες'' του υπουργείου Εσωτερικών, γιά να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, είναι μία ''ηχηρή σφαλιάρα'' στο διεφθαρμένο, σάπιο κράτος των Αθηνών και στην ασοβάρευτη κυβέρνησή του.

Το αντιδημοκρατικό έκτρωμα ''ψήφος στους Απόδημους'', αυτόματα αποκλείει όσους ζουν στο εξωτερικό γιά 35 ή περισσότερα χρόνια. Δηλαδή, την (μεγάλη) πλειοψηφία των Ομογενών, που κατά σύμπτωση είναι ''δεξιοί''. Ενώ επιτρέπεται σε όσους είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια να μπορούν να ψηφίζουν στον νομό τους στην Ελλάδα, στους ίδιους δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό, με επιστολική ή άλλης μορφής ψήφο. Ο απόλυτος παραλογισμός.

'Οταν στις 12 Δεκεμβρίου 2019 ψηφίστηκε ο νόμος στην Βουλή, οι απόδημοι 'Ελληνες καταλάβαμε ότι κυβέρνηση, κόμματα-πολιτικοί, μας κοροϊδεύουν και μας υποτιμούν την νοημοσύνη. Καταλάβαμε, ακόμα, ότι ελάχιστοι θα εγγραφούν στους ''ειδικούς εκλογικούς καταλόγους'' και θα είναι θαύμα αν συνολικά ψηφίσουν 50.000 απόδημοι από όλον τον κόσμο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Στον νόμο αναφέρεται: ''Η αίτηση του εκλογέα θα γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πύλη η οποία αναμένεται να λειτουργήσει εντός δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου''. Δηλαδή θα λειτουργούσε από Φεβρουάριο 2020. Η ''πύλη'' άρχισε να υπολειτουργεί από Φεβρουάριο... 2021, πιστοποιώντας ότι είναι ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες.

Σύμφωνα με τον νόμο-έκτρωμα που προσβάλει τους 'Ελληνες πολίτες που ζούν στο εξωτερικό, αυτόματα αποκλείονται όσοι ζουν εκτός Ελλάδας από τον χρόνο 1987. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα τις τελευταίες 3μιση δεκαετίες. Αυτό και αν δεν είναι η αποθέωση της ηλιθιότητας.

Εξυπακούεται ότι οι ψηφοφόροι εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο κόμμα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και κυβέρνηση-κόμματα, που υποτίθεται ''κόπτονται'' γά τον απόδημο Ελληνισμό, μας κάνουν την μεγάλη χάρη να εκλέγονται 3 (τρεις) απόδημοι 'Ελληνες συνολικά, στο Επικρατείας. Μάλιστα... Το 30% του 'Εθνους που ζει εκτός Ελλάδας, θα αντιπροσωπεύεται σε ποσοστό 1% (ένα στα εκατό) στην Βουλή των Ελλήνων!!!

Η υποτίμηση της νοημοσύνης των απόδημων Ελλήνων συνεχίζεται και από τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν δηλώνει, χωρίς ντροπή, ''δώσαμε ψήφο στους Απόδημους''. Ναι δίνουν το δικαίωμα σε ποσοστό 25% των Απόδημων να εγγραφούν στις ειδικές ''λίστες''. Από το 25% θα εγγραφεί ένα 20%. Και από το 20% θα ψηφίσει ένα 20%. ΔΕΝ δίνουν το δικαίωμα στους Απόδημους, ολικά.

Η εξήγηση απλή: Κυβέρνηση και κόμματα, φοβήθηκαν το αυτονόητο. ''Αν ψηφίζουν π.χ. 2 εκατομ. Απόδημων και φιάξουν κόμμα δικό τους στην Ελλάδα, τι γίνεται με τα δικά μας κόμματα;;;''. Και αν ψηφίσουν ομαδικά και τους προτιμήσει ένα έστω μικρό ποσοστό των ''εντός'', που είναι απογοητευμένοι με τα εγχώρια κόμματα, τότε με το ''καλημέρα'' γίνονται -το ολιγότερο- αξιωματική αντιπολίτευση και ''ρυθμιστές''.

Τα 2.5-3 εκατ. των Απόδημων, είναι η περίφημη ''αποχή'' που σημειώνεται στις βουλευτικές εκλογές, στην Ελλάδα. Είναι οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, με δικαίωμα ψήφου, που ναι μεν μπορούν να ψηφίζουν αν ευρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, αλλά δεν μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους εκτός Ελλάδας!!!

Τώρα, αν κρίνουμε από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, κατάλαβαν στην κυβέρνηση ότι η Ομογένεια τους ''γύρισε την πλάτη'' και η μεγάλη πλειοψηφία της, ΔΕΝ προτίθεται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά φτηνά ''καραγκιοζιλίκια'', εγγραφόμενη στους ''ειδικούς εκλογικούς καταλόγους''.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ακόμα και ''δεξιοί'' Ομογενείς ομιλούν απαξιωτικά γιά τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά το ζήτημα της δήθεν ψήφου, απλά του λέμε το αυτονόητο: ''Είσαι πολύ μικρός, αν νομίζεις ότι μπορείς να κοροϊδεύεις, να υποτιμάς τους απόδημους 'Ελληνες και την νοημοσύνη τους''.

Γ. Λ. - kalami.us, 10 Aπρ. '21

https://www.kalami.us/2021/ellada/psifos-apodhmoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου