Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ισραήλ-Όσοι έχουν εμβολιασθεί είναι πιο ευάλωτοι στις μεταλλάξεις του ιού!


 

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNΤech είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής. Eπίσης η μία δόση του εμβολίου δεν αρκεί για να αντιμετωπισθεί η βρετανική παραλλαγή.




 Και κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό> Όσοι έχουν... εμβολιασθεί εμφανίζονται πιο ευάλωτοι στις μεταλλάξεις από τους μη εμβολιασθέντες!

Aπό τον Ian Ford

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μίας νέας μελέτης η οποία έρχεται να αυξήσει τον συναγερμό ανάμεσα στoυς επαγγελματίες της Υγείας για την ανάγκη συνέχισης της παρακολούθησης του αερολιμένα του Ισραήλ ώστε να μείνουν εκτός της χώρας οι επικίνδυνες μεταλλάξεις.

To ρεπορτάζ παρουσιάζει η Maayan Jaffe-Hoffman στη The Jerusalem Post.

Όπως αντιλαμβάνοναι οι αναγνώστες του The Clockwork Orange Times πρόκειται για έναν κυκεώνα η καλύτερα για έναν φαύλο κύκλο. Το Ισραήλ συμπλήρωσε ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα όσων δεν έχουν Ισραηλινό διαβατήριο.


Μόλις τον Απρίλιο επέτρεψε την είσοδο σε συγγενείς πρώτου βαθμού που φθάνουν από το εξωτερικό.

Η απαγόρευση για τους ξένους εξακολουθεί να ισχύει. Με απλά λόγια τουρίστας γιοκ στο Ισραήλ έως και σήμερα.

Το “απρόσμενο” συμπέρασμα της έρευνας που θέλει τις μεταλλάξεις του ιού να είναι πολλαπλάσιες ανάμεσα στους εμβολιασθέντες θα μπορούσε να δώσει έδαφος στους συνομωσιολόγους αρνητές των εμβολίων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί προκαλούν τις μεταλλάξεις καθώς ο ιός μεταλάσσεται ώστε να αντιμετωπίσει το εμβόλιο.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την Clalit Health Services και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ήταν η πρώτη του είδους της με βάση δεδομένα του πραγματικού κόσμου. Έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο MedRxiv και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν την ανάγκη για γενετική αλληλούχιση και συνεχή παρακολούθηση για νέες παραλλαγές, καθώς και συνεχιζόμενη εφαρμογή μη φαρμακευτικών μέτρων”, δήλωσε ο Δρ Doron Netzer, επικεφαλής της Community Medicine στο Clalit, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Προηγούμενες εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής θα μπορούσε να διασπάσει την προστασία που παρέχεται από το εμβόλιο Pfizer, αλλά οι εργαστηριακές μελέτες δεν διατηρούνται πάντα στην πραγματική ζωή.
Η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει μια έκθεση που κυκλοφόρησε η Pfizer νωρίτερα αυτό το μήνα σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη του ιού μεταξύ των συμμετεχόντων που δοκιμάστηκαν στη Νότια Αφρική, όπου η μετάλλαξη είναι επικρατούσα.











Στη περίπτωση της συγκεκριμένης μελέτης όμως αυτό που παρουσιάστηκε στο εργαστήριο αποδείχθηκε επίσης ότι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, δήλωσε η καθηγήτρια Adi Stern (photo κάτω) του Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research του Tel Aviv University’s Faculty of Life Sciences, στη Jerusalem Post.

Η έκθεση κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 (χθες) το βράδυ.

Αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αμέσως μετά τις διακοπές της Independence Day που πραγματοποιούνται την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 400 μέλη της Clalit Health που βρέθηκαν θετικοί στον ιό 14 ημέρες ή και περισσότερο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου σε σύγκριση με 400 μη εμβολιασμένα άτομα που εντοπίστηκαν επίσης θετικοί στο ιό. Οι ομάδες αντιστοιχίστηκαν ανάλογα με την ηλικία, τον τομέα, το φύλο και πολλά άλλα.



Η μελέτη έδειξε ότι η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής είναι πιο πιθανό να διαπεράσει το προστατευτικό αποτέλεσμα του εμβολίου, ακόμη και μετά τη χορήγηση δύο δόσεων ακόμη και εάν έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει το εμβόλιο.

Όλα τα θετικά δείγματα υποβλήθηκαν σε γενετική αλληλούχιση για να προσδιοριστεί με ποια παραλλαγή μολύνθηκε κάθε άτομο. Μόνο το 1% των μολυσμένων ατόμων είχαν την παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής.

Ωστόσο, μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου, το ποσοστό επικράτησης όσων είχαν την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής ήταν οκτώ φορές υψηλότερο από το ποσοστό στα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί (!!!!)

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής.

Ωστόσο, επειδή τόσο λίγοι Ισραηλινοί έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν την ακριβή μείωση της αποτελεσματικότητας.

Η Stern εκτίμησε ότι η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει λιγότερη μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος και σίγουρα λιγότερο από τη Βρετανική μετάλλαξη – που έχει αποδειχθεί ότι είναι 70% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος – και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να εξαπλωθεί.

«Μπορεί να διασπάσει το εμβόλιο, αλλά δεν μπορεί να εξαπλωθεί αποτελεσματικά. Αυτά είναι τα καλά νέα», λέει η Stern, σημειώνοντας ότι μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η εκτεταμένη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής εμπόδισε την εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ «πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό για τα αεροδρόμια», προειδοποίησε η Stern. «Βρισκόμαστε σε μια μοναδική θέση στο Ισραήλ τώρα. Τα εμβόλια λειτουργούν και εκπληκτικά, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα. Η κύρια απειλή τώρα είναι αυτό που θα συμβεί μέσω των εισαγωγών από το αεροδρόμιο. ”
Η Stern είπε ότι όποιοι εισέλθουν στο Ισραήλ θα πρέπει να κάνουν test και, εάν είναι άρρωστοι, η χώρα πρέπει να εξετάσει τα αποτελέσματά τους για να μάθει ποια παραλλαγή έχουν. Πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματικά απομονωμένοι.

“Δεν θέλουμε να εισαγάγουμε μάζες της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής και δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο περιορισμένη είναι η δυνατότητα μετάδοσης [της παραλλαγής] στο Ισραήλ”, προειδοποίησε.

(Πιάσε το αυγό και κούρευτο)

Και τώρα αγαπητέ αναγνώστη έρχονται τα καλύτερα>

Η μελέτη εξέτασε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της βρετανικής παραλλαγής και, για άλλη μια φορά, έδειξε ότι το εμβόλιο λειτουργεί (!).

Ωστόσο, σε 250 μερικώς εμβολιασμένα άτομα – που σημαίνει ότι είχαν μόνο μία δόση του εμβολίου ή είχε περάσει λιγότερο από μία εβδομάδα από τη δεύτερη δόση – το ποσοστό της βρετανικής παραλλαγής ήταν δυσανάλογα υψηλότερο σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε η Stern, ότι παρόλο που ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer ακόμη και μετά την πρώτη δόση, χρειάζονται δύο δόσεις για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βρετανικής παραλλαγής.

(Μήπως σημαίνει και κάτι άλλο;)



Είπε ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν τόσοι πολλοί Ισραηλινοί ξεκίνησαν να εμβολιάζονται, χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο για να μειωθεί το ποσοστό μόλυνσης της χώρας.
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν μπορούμε ακόμη να θεωρήσουμε την πανδημία ως παρελθόν», δήλωσε ο καθηγητής Shay Ben-Shachar-photo πάνω, επικεφαλής της Precision Medicine for Clalit Innovation. «Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου