Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Το μόντελινγκ θα αντικατασταθεί στο μέλλον απο ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα




Οι βαθιές απομιμήσεις ρεαλιστικών προσώπων που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά συνήθως υπήρχαν μόνο ως δισδιάστατες, επίπεδες εικόνες. Τώρα, έχουν φτάσει στο σημείο τα ψηφιακά μοντέλα να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα.
Μια γερμανική εταιρεία επινόησε ένα σύστημα στο οποίο «ψηφιακοί άνθρωποι» θα ποζάρουν για διαφημίσεις. Η ColorDigital λέει ότι τα StudioAvatars της είναι φωτορεαλιστικά με τρόπο που δεν έχουν ξαναδεί. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες «να δημιουργήσουν τη δική τους εντελώς μοναδική ομάδα ψηφιακών μοντέλων για χρήση στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ».

Τα μοντέλα Digi, τα οποία έχουν ήδη ονόματα όπως Joy, Nina, Noah και Theo, μπορούν να προσαρμοστούν και να εξατομικευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μιας μάρκας.



Μια υψηλής ποιότητας εικονικών μοντέλων για εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένου ενός εικονικού στούντιο τρισδιάστατων εικόνων, συγκεντρώνεται μέσω της συνεργασίας με το Verce, το στούντιο που ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικών εικονικών μοντέλων.

Η ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο των ροών εργασίας, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά ανθρώπινα πρωτότυπα, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της μόδας.

Ξανά στο όνομα του περιβάλλοντος…

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ταξίδια και την παραγωγή των ανθρώπινων μοντέλων, οι μάρκες μπορούν να εξοικονομήσουν κόστος και χρόνο καθώς και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις…», δήλωσε η ColorDigital.

Η ColorDigital ισχυρίζεται ότι τα DMIx StudioAvatars έχουν φωτορεαλιστική ποιότητα «που δεν έχει ξαναδεί»

Τα μοντέλα Digi θα αύξαναν τη διαφορετικότητα και την εκπροσώπηση στον κλάδο της μόδας, σύμφωνα με τους προγραμματιστές.

Επιπλέον, το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στις επωνυμίες να αντικαθιστούν άμεσα τα avatar, τα πραγματικά χρώματα και τα φωτορεαλιστικά υλικά.

«Μέχρι τώρα, μια ολοκληρωμένη ροή εργασίας 3D με εικονικά μοντέλα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μάρκετινγκ και να υποκαταστήσει φωτογραφίες ανθρώπινων μοντέλων σε συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου», δήλωσε ο Gerd Willschütz, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της ColorDigital.

Το DeepMind της Google εκπαίδευσε την τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχει έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης που είναι πλέον σε θέση να δημιουργεί και να διατηρεί ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και προηγμένων Avatar.

Το MetaHuman Creator του Unreal Engine , που αναπτύχθηκε από την επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών Epic Games, κυκλοφόρησε το 2021. Επέτρεψε στους χρήστες να δημιουργήσουν γρήγορα και εύκολα «ψηφιακούς ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο» βασισμένοι σε μια «διαρκώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη παραλλαγών ανθρώπινης εμφάνισης και κίνησης».

Δυστυχώς πολλά επαγγέλματα θα εξαφανιστούν εντελώς στο μέλλον απο την ψηφιακή νουμοσύνη, μαζί με πολλές θέσεις εργασίας, ένα απο τα πρώτα επαγγέλματα που θα χτυπηθούν θα είναι αυτό του μόντελινγκ και των δημοσιογράφων, όπως θα δείτε στο παρακάτω άρθρο.


anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου