Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Το Μεξικό, με νόμο θα απαγορεύσει τις εισαγωγές γενετικά τροποποιημένων καλαμποκιών – Οι αγρότες των ΗΠΑ που το καλλιεργούν βρίσκονται σε πανικό!





Η βιομηχανία διαγονιδιακών «τροφίμων» στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πλήγμα καθώς το Μεξικό ετοιμάζεται να θεσπίσει νέο νόμο που απαγορεύει όλες τις εισαγωγές γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του καλαμποκιού των ΗΠΑ είναι γενετικά τροποποιημένο, οι Αμερικανοί αγρότες που το καλλιεργούν δεν θα έχουν πλέον ως πελάτη το Μεξικό – κάτι που θα μπορούσε να αποδεκατίσει τις επιχειρήσεις τους, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Περιγράφοντας την κατάσταση ως «το πιο καταστροφικό πράγμα που συμβαίνει στους αγρότες καλαμποκιού», η Fox Business διηύθυνε ένα τμήμα, το οποίο θα μπορούσε να αναγκάσει τους Αμερικανούς αγρότες καλαμποκιού να στραφούν σε μη γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ή βιολογικές καλλιέργειες καλαμποκιού – κάτι που θα ήταν καλό για όλους .

Μέχρι τώρα, το Μεξικό ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής αμερικανικού καλαμποκιού. Έχουν αγοράσει καλαμπόκι αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν το σύνολο του οποίου είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ανήκει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Μια γεωργός καλαμποκιού γενετικά τροποποιημένου με το όνομα Elizabeth Hinkel της Hinkel Farms είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι θα χρειαστεί πολλή δουλειά για αυτήν και άλλους αγρότες να αλλάξουν το καλαμπόκι σε φυσική μορφή.

«Θα ήταν μια τεράστια επένδυση αν έπρεπε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη των συμβατικών», παραπονέθηκε. «Και επιπλέον, οι αποδόσεις μας θα μειωνόταν».

Το USDA κατακρίνει το Μεξικό για την προστασία των πολιτών του από το τοξικό καλαμπόκι… και δηλώνει ότι η απόφαση «δεν βασίζεται στην επιστήμη…»

Οι Αμερικανοί αγρότες θα έπρεπε να έχουν εξετάσει καλύτερα τις επιδράσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων πριν κοιτάξουν το κέρδος. Υπάρχουν λίγες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή, αν και γνωρίζουν τους εγγενείς κινδύνους από την κατανάλωσή τους.

Η Αμερική έχει γίνει ένα έθνος παχύσαρκων, χρόνιων ασθενών και συχνά ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων, σε μεγάλο βαθμό λόγω του εθισμού στα φαρμακευτικά προϊόντα και της κατανάλωσης γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, δεν θέλουν καμία σχέση με αυτόν τον τοξικό τρόπο ζωής και πολύ καλά κάνουν.

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) κατακρίνει το Μεξικό για αυτή την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «δεν βασίζεται στην επιστήμη». Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι δεν βασίζεται στα κέρδη για μεγάλες εταιρείες τροφίμων και χημικών, οι οποίες πρόκειται να χάσουν μεγάλο κέρδος από χώρες που απορρίπτουν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Αμερικανοί αγρότες που καλλιεργούν τοξικές καλλιέργειες σχεδιάζουν να κάνουν πορεία στο Καπιτώλιο για να απαιτήσουν από τους νομοθέτες να λάβουν μέτρα για να τιμωρήσουν το Μεξικό επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τους πολίτες του από τα δηλητήρια… Θα τα καταφέρουν σε αυτή την προσπάθεια; Εμείς ελπίζουμε πως όχι!


anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου