Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ο Καραμανλής δηλώνει «παρών» για το μέλλον, με αιχμές για τη στρατηγική και πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ-Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η «κοινοβουλευτική διαδρομή του» - όχι η πολιτική.



Μάλλον κάποιοι διαβάζουν λάθος τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή, μια δήλωση με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για βουλευτής.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποχωρεί από την πολιτική, όπως-περιχαρείς- σημειώνουν κάποιοι που πρόσκεινται στο μέγαρο Μαξίμου!

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Άλλο η κοινοβουλευτική διαδρομή και άλλο η πολιτική!

Είναι σαφές πως ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει, έστω και εμμέσως, «παρών» στις διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία-κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι θέμα θα τεθεί ακόμα και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγει πρώτος στις προσεχείς εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία!

Είναι δε ενδεικτικό πως στη δήλωσή του δεν αναφέρει πουθενά στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ φέρνει σε πλήρη αντιπαράθεση τη στρατηγική και την πολιτική της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ με αυτή του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.
Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Έχει δε αυτό τη σημασία του, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ομνύει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Κατά τη γνώμη της στήλης, η μη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή -ενός πολύ σημαντικού πολιτικού- σηματοδοτεί την απαρχή εξελίξεων στο εσωτερικό της ΝΔ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος - ιδίως εάν ο Μητσοτάκης δεν λάβει αυτοδυναμία και πολύ περισσότερο αν ηττηθεί!

Βασιλης Σκουρης

ieidiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου