Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Σε ποιους δίνεται έξτρα ενίσχυση, νέα δεδομένα στο MyBusinessSupportΠοιες οι ανατροπές και τα νέα δεδομένα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5;
Στο κενό πέφτει η προσπάθεια πολλών να ξεγελάσουν για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.Μόνο 360.000 από τις 732.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν θα λάβουν χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση.
Εξασφαλίζεται επιπλέον ειδική ενίσχυση για επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή. Στο 1,5 δισ. το κονδύλι που μοιράζεται.

Με αυξημένες ελάχιστες ενισχύσεις επιστρεπτέας προκαταβολής από 2.000 έως και 4.000 ευρώ επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να απαλύνει τις «πληγές» επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ανοίγει το δρόμο των πληρωμών 1,5 δισ. ευρώ από την ερχόμενη Τετάρτη, κόβει όμως τη φόρα σε όσους έκαναν αίτηση περιμένοντας πως θα πιάσουν ενδεχομένως στον ύπνο το δημόσιο και θα κερδίσουν ενισχύσεις τις οποίες δεν δικαιούνταν.

Τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως περισσότεροι από 262.000 αιτούντες επιστρεπτέας προκαταβολής είχαν αύξηση και όχι μείωση τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους και ως εκ τούτου βρίσκουν την πόρτα των πληρωμών «κλειστή». Οι συνολικοί δικαιούχοι, περιορίζονται σε περίπου 360.000 έναντι 732.000 αιτήσεων.

Με την απόφαση για τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθιερώνεται μια νέα έκτακτη ειδική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 2.000 ευρώ εφόσον απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και 4.000 ευρώ εφόσον απασχολούν περισσότερους από 5 εργαζόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου