Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΣΟΚ! Εταιρεία σχεδιάζει ρομπότ για αντικατάσταση εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη και στην εκπαίδευση



Αφορμή ο κορονοϊός-«Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερους αυτοματισμούς για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», ισχυρίζεται ο ...ιδρυτής



Μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να παράγει μαζικά ανθρωποειδή ρομπότ για να αντικαταστήσει εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

Η Hanson Robotics είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μαζικά ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους που μπορούν να ανταγωνιστούν τους εργαζόμενους, κάτι που όπως λέει ο ιδρυτής της εταιρείας θα διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς στην εποχή του κορονοϊού.

«Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερους αυτοματισμούς για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», ισχυρίζεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος David Hanson.

Ο Hanson λέει ότι η διαδικασία κατασκευής τέτοιων ρομπότ έχει κλιμακωθεί στο σημείο όπου η εταιρεία του μπορεί να παράγει μηχανές τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε μεγάλες ποσότητες. Το σχέδιο είναι να αυξήσει την παραγωγή τεσσάρων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού μοντέλου τους «Σοφία», και του νέου ρομπότ «Grace» που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εργαστούν στην υγειονομική περίθαλψη.

«Τα κοινωνικά ρομπότ σαν κι εμένα μπορούν να βοηθήσουν στη φροντίδα των ασθενών ή των ηλικιωμένων σε πολλές γωνιές της υγειονομικής περίθαλψης και των ιατρικών χρήσεων», δήλωσε το ρομπότ της Sophia σε ένα βίντεο από το Reuters.

«Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, να προσφέρω θεραπεία και να δώσω κοινωνική διέγερση ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις», είπε περαιτέρω το ρομπότ.

Το μηχάνημα «Sophia» είναι περισσότερο γνωστό για την απόκτηση ιθαγένειας στη Σαουδική Αραβία και αναφέρεται ως ο πρώτος «πρωταθλητής καινοτομίας» του ΟΗΕ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου