Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Άλλαξε ο επιτελάρχης χάθηκαν 160 μηχανές για τη ΔΙΑΣ - Τρύπες στα αλεξίσφαιρα - Ποιος νοιάζεται για τον αστυνομικό....


 

Μέχρι και ο πρωθυπουργός, όπως γράφαμε, υπερηφανευόταν στη Βουλή για το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ που πέτυχαν για την αστυνομία οι οικονομικές υπηρεσίες της και ο γενικός γραμματέας. Και είχε δίκιο.


Συνεπώς, ανεξήγητη υπήρξε η απομάκρυνση από την ενέργεια του επιτελάρχη που.. έφερε σε πέρας και κάτω από απόλυτα διαφανείς συνθήκες το εξοπλιστικό πρόγραμμα και ακόμα περισσότερο ανεξήγητη η επανατοποθέτηση του αντιστράτηγου που μόλις ένα χρόνο πριν είχε απομακρυνθεί λόγω ελλείψεως γνώσης και προσόντων. Ανεξήγητη; Ή μήπως όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σεπτέμβριο δόθηκε προέγκριση ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ για την αγορά 160 μοτοσικλετών για την ΔΙΑΣ. Το ποσό, εντάχθηκε μετά κόπων και βασάνων στους κωδικούς προμηθειών για το μεταναστευτικό και η ανάδοχος εταιρεία προχώρησε -ένεκα καλής πίστης- στις απαραίτητες και σύμφωνα με το διαγωνισμό μετασκευές, προκειμένου να καταστούν ετοιμοπαράδοτες οι μηχανές. Αυτό είναι το τελευταίο και καλά να πάθει η εταιρεία που προικοδότησε με καλή πίστη μια αστυνομία, επιρρεπή στα ψεύδη όπως κατέδειξε η πρόσφατη εμπειρία και πιστοποιήθηκε με επίσημο τρόπο ακόμη και από τα ellinikahoaxes.

Όπως μαθαίνουμε, το εγκεκριμένο ποσό του Σεπτεμβρίου δεν εγκρίθηκε τελικά για το νέο έτος, με αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν οριστικά οι 160 μοτοσικλέτες για τη ΔΙΑΣ που όλοι κόπτονται ότι υπεραγαπούν.

Μαθαίνουμε όμως επίσης, πως επιχειρούν να βάλουν από το παράθυρο -κατόπιν της πάντα συγκεκριμένης διεύθυνσης άνωθεν εντολής- εταιρεία τα αλεξίσφαιρα της οποίας στις δοκιμαστικές βολές είχαν κριθεί ακατάλληλα, εξαιτίας του σχεδόν διπλάσιου βάθους διάτρησης που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για τον αστυνομικό, με μια απλή τροποποίηση των όρων του διαγωνισμού και υπό την επίκληση ανύπαρκτου Π.Δ.

Εάν οι πληροφορίες είναι ορθές -και δεν διατηρούμε σχεδόν καμία αμφιβολία πως είναι βάσιμες- τότε είναι ηλίου φαεινότερο κι ευεξήγητο ποιος και τί υπαγόρευσε την αντικατάσταση του επιτελάρχη. Καθίσταται επίσης σαφές, πως κανείς δεν νοιάζεται για τον αστυνομικό.

ΥΓ: Τα παραπάνω αποτελούν και είναι προφανώς, ψιλά γράμματα για τις εσωτερικές.





του Γιώργου Καραϊβάζ
bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου