Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

"Ρεσάλτο" Γάλλων πεζοναυτών σε τουρκικό πλοίο. Οι Γάλλοι δείχνουν τα δόντια τους στην Μεσόγειο



Στις 4 Απριλίου το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Medkon Izmir» με σημαία Παναμά δέχθηκε επιδρομή από Γάλλους κομάντος στη Μεσόγειο.Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Sözcü.
 


Το γεγονός όμως δεν προβλήθηκε από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, διότι θα χαλούσε το αφήγημα Ερντογάν που θέλει την επιχείρηση Ειρήνη να μην τολμάει να πλησιάσει πλέον τα τουρκικά πλοία. Γεγονός που δεν ισχύει. Ή μάλλον ισχύει μερικώς, διότι όντως οι Γερμανοί μετά τα τελευταία γεγονότα υπέκυψαν στους τσαμπουκάδες του Ερντογάν και προτιμούν τις νηοψίες σε άλλα πλοία, ειδικά ρωσικών συμφερόντων.

Σε αντίθεση με τους Γάλλους, που έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στο τουρκικό λαθρεμπόριο, γιατί δεν μιλάμε μόνο για όπλα που στέλνει η Τουρκία στην Λιβύη, αλλά κυρίως για λαθρεμπόριο ακόμα και πετρελαίου το οποίο διενεργείται από τουρκικά πλοία σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σύμφωνα λοιπον με ευρωπαϊκή πηγή, από το γαλλικό πολεμικό πλοίο PM L’Her, με φουσκωτό σκάφος, Γάλλοι πεζοναύτες μεταπήδησαν στο τούρκικο φορτηγό και προέβησαν σε έλεγχο. Δεν ανακοινώθηκαν ευρήματα.Η δράση των Γάλλων παιδικών έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους τούρκους, οι οποίοι πλέον το όποιο στρατιωτικό υλικό αναγκάζονται και το στέλνουν με απανωτές πτήσεις μεταγωγικών προς το αεροδρόμιο της Μισράτα.

24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζονται για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Ουσιαστικά πλέον μόνο οι Γάλλοι δεν αφήνουν πλοίο τουρκικών συμφερόντων να περάσει χωρίς έλεγχο. Είναι μία επίδειξη δύναμης προς τον Ερντογάν για το ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στη Μεσόγειο.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου