Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Τι αλλάζει στη ζωή μας από το Σάββατο - Όλα τα μέτρα για λιανεμπόριο και μετακινήσεις . Τι ισχύει από το Σάββατο
Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά ...και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.
Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο για τα σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.
Διαφωνία των ειδικών
Εκτός από τις ενστάσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, οι επιστήμονες εξέφρασαν πολλές επιφυλάξεις και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έξαρσης της πανδημίας. Το αίτημα που έθεσαν ήταν να υπάρξουν rapid test για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατέθεσε τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε ήδη, και προβλέπει υποχρεωτικότητα διαγνωστικών τεστ σε μια σειρά κλάδων, μεταξύ των οποίων και το λιανεμπόριο. Το μέτρο θα ενεργοποιείται για κάθε κλάδο, με υπουργική απόφαση και μετά από εισήγηση της Επιτροπής. Δεδομένου ότι το rapid test έχει κόστος και αυτό θα πρέπει να το επιβαρυνθεί είτε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, είτε ο εργαζόμενος, και καθώς τα self test – τα οποία θα διατίθενται δωρεάν – αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το λιανεμπόριο τη Δευτέρα θα ανοίξει χωρίς υποχρεωτικό τεστ.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου