Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η κυβέρνηση καταργεί τις απεργίες - Επιστροφή στον μεσαίωνα με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη




Προσωπικό ασφαλείας το ένα τρίτο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ - Απαγορεύονται οι καταλήψεις σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων - Αν υπάρξει «ψυχολογική βία» κατά των απεργοσπαστών η απεργία θα κρίνεται …παράνομη!


Απίστευτες διατάξεις, που παίρνουν πίσω τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης και βάζουν φωτιά στην κοινωνική συνεννόηση, προβλέπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας, με διατάξεις που αν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθούν, θα μας γύριζαν στον μεσαίωνα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αλλά και όσα αναφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο «Κόντρα»:
-Με προσωπικό ασφαλείας, ίσο με το ένα τρίτο του συνόλου των εργαζομένων, θα πραγματοποιούνται στο εξής οι απεργίες σε κρίσιμες για το δημόσιο επιχειρήσεις, όπως το Δημόσιο, οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ (άρα, στην πράξη, δεν θα γίνεται απεργία).

-Απαγορεύονται οι καταλήψεις σε χώρους και εισόδους επιχειρήσεων.

-Απαγορεύεται επίσης η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση με απόφαση δικαστηρίου η απεργία θα κρίνεται παράνομη!

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις που επιδιώκουν να περιορίσουν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και της προκήρυξης απεργιών, γεγονός που προϊδεάζει πως η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα και πολιτικές που θα χειροτερεύσουν τη θέση των εργαζομένων στην αγορά εργασίας.

Όλα δείχνουν πως το εργασιακό θα προκαλέσει σφοδρές συγκρούσεις στο Κοινοβούλιο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ θεωρείται βέβαιον πως θα προκληθούν σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.

ΥΓ: Αλήθεια, την «ψυχολογική βία» ποιος θα την κρίνει;

https://www.ieidiseis.gr/-Β.ΣΚΟΥΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου