Κυριακή 4 Απριλίου 2021

"Βόμβες" από το Λιμενικό: "Eίμαστε σε πόλεμο στη Λέσβο με τους Τούρκους"



Η Λέσβος είναι στοχοποιημένη από τους Τούρκους». Αυτά είναι τα λόγια στελεχών από τα ανώτερα κλιμάκια του Λιμενικού που αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο μετά τα πρόσφατα περιστατικά και την προσπάθεια των Τούρκων να περάσουν συνολικά 300 




μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τέσσερις λέμβοι την Παρασκευή το πρωί και άλλες δύο το βράδυ της ίδιας ημέρας απέτυχαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Απέναντι τους βρήκαν 10 σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά έγινε εμφανείς αφού στη θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκε και ένα αντιτορπιλικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Είμαστε σε πόλεμο. Η Λέσβος είναι στοχοποιημένη γιατί μεταξύ άλλων υπάρχουν κάποιες ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί που διευκολύνουν τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης μεταναστών παρέχοντας πληροφορίες για ασφαλή σημεία αποβίβασης στο νησί κυρίως στην ανατολική πλευρά αλλά και βόρεια» τονίζουν στελέχη του Λιμενικού: «Είχαμε μία εξιχνίαση τέτοιας υπόθεσης πριν από λίγους μήνες και οι έρευνες συνεχίζονται. Οι ΜΚΟ βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το νησί ανέπαφο με χαμηλές μεταναστευτικές ροές».

Στη συνέχεια αποκαλύπτουν το σχέδιο της Τουρκίας όπως προκύπτει από πληροφορίες που έχουν: «Στοχεύουν στη Χίο και με αυτό τον τρόπο προετοιμάζονται και για τα άλλα νησιά της ευρύτερης περιοχής τα οποία τουλάχιστον για την ώρα παρουσιάζουν χαμηλές μεταναστευτικές ροές. Πρόκειται για τη Χίο, τη Σάμο και την Κω».


Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή τους τελευταίους 12 μήνες: «Βρισκόμαστε επί ποδός τον τελευταίο χρόνο στο Ανατολικό Αιγαίο και για αυτό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα έξι περιστατικά. Οι Τούρκοι είχαν μειώσει την ένταση για κάποιο διάστημα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ώστε να μας αιφνιδιάσουν. Όμως απέτυχαν. ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ».

Όπως τονίζουν κύκλοι του Λιμενικού δεν αποκλείουν νέα ένταση αφού η κατάσταση στην Τουρκία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο είναι ασταθής και είναι πιθανόν να κάνουν ένα αντιπερισπασμό ώστε να στρέψουν άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να καλυτερεύουν γεγονός που βοηθάει την μετακίνηση μέσω θαλάσσης.

«Με ηθικό υψηλό και αυταπάρνηση το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να επιτηρεί και να περιπολεί δίνοντας ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι η Ελλάδα και κατ’επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν και θαλάσσια σύνορα» δηλώνουν οι Λιμενικοί.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου