Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Λογοκρισία με υπογραφή Facebook...




Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα επικρατεί ένα ασφυκτικό κλίμα λογοκρισίας σε δημοσιεύσεις-αναρτήσεις και links δημοσιογράφων στην πλατφόρμα του Facebook, με την ευθύνη να γίνεται 




μπαλάκι ανάμεσα στην απρόσωπη πολυεθνική, τις πολλές εταιρείες που... έχουν αναλάβει κομμάτια διαχείρισης-ελέγχου περιεχομένου και την πολιτική εξουσία. 
Ενώ σε όλο τον κόσμο το ζήτημα των κανόνων λειτουργίας του Facebook απασχολεί κυβερνήσεις και θεσμικά όργανα, στην Ελλάδα επικρατεί εσκεμμένη συσκότιση.
Για λίγες ημέρες η λογοκρισία, με το άγνωστο χέρι της ιδιωτικής παρέμβασης, είχε σταματήσει, επέστρεψε ωστόσο κόβοντας πλέον την πρόσβαση σε δημοσιογράφους, όπως, π.χ., στην Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες!

Την ίδια στιγμή, ο οργανισμός «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσε πως κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook για στήριξη της ρητορικής μίσους, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα και στην Ελλάδα.

Ενώ δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία στον ακροδεξιό λόγο, γίνεται αυτόματα λογοκρισία σε όσους γράφουν ενάντια στον ακροδεξιό λόγο...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου