Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Είδε το δέρμα του να ξεφλουδίζεται μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson



Μια σπάνια αντίδραση στο εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, εμφανίστηκε όταν το δέρμα ενός άνδρα της Βιρτζίνια ξεφλούδισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WRIC την Τρίτη.



Ο άνδρας που βίωσε τη σοβαρή αντίδραση,ο Richard Terrell, 74 ετών, από την κομητεία Goochland της Βιρτζίνια, είπε ότι τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου άρχισε να αναπτύσσει ένα οδυνηρό εξάνθημα που αργότερα εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα του.
Σε δήλωσή του στο WRIC, ο Terrell είπε ότι “Άρχισα να αισθάνομαι λίγη ταλαιπωρία στη μασχάλη μου και μετά λίγες μέρες αργότερα άρχισε η φαγούρα και μετά από αυτό άρχισε να πρήξιμο και το δέρμα μου έγινε κόκκινο.”

«Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Το δέρμα μου ξεφλούδισε. Ήταν τσούξιμο, κάψιμο και φαγούρα. Κάθε φορά που λύγιζα τα χέρια ή τα πόδια μου, όπως το εσωτερικό του γόνατός μου, ήταν πολύ οδυνηρό καθώς το πρησμένο δέρμα τρίβονταν εναντίον του », σημείωσε ο Terrell στο WRIC.




Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ο Terrell είπε στους γιατρούς ότι είχε βιώσει σοβαρή αντίδραση στο εμβόλιο. «Αποκλείσαμε όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, αποκλείσαμε το ίδιο το COVID-19, βεβαιωθήκαμε ότι τα νεφρά και το συκώτι του ήταν εντάξει, και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο που έκανε αυτό ήταν η αιτία» είπε η Δρ Fnu Nutan, ένας από τους γιατρούς που θεραπεύουν τον Terrell, σε δήλωση στο WRIC. «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και όταν φλεγμονή όπως ήταν, μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά και ηλεκτρολύτες», πρόσθεσε ο Nutan.

Παρά την αντίδραση του Terrell, ο Nutan επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.






kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου