Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Γυρίζει το “παιχνίδι” ο Donald Trump> Προηγείται πλέον 3 μονάδες του Biden σε μια ενδεχόμενη νέα αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο




Ο Donald Trump θα κέρδιζε τον Πρόεδρο Joe Biden με 3 μονάδες σε μια υποθετική μετωπική εκλογική σύγκρουση αποκαλύπτει μια νέα δημοσκόπηση, ωστόσο, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν μια ρεβάνς του 2020. Συγκεκριμένα, το... 48% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε σε δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή ότι θα ψήφιζε τον Trump και το 45% τον Biden.

Αν και αυτή η διαφορά εμπίπτει στο περιθώριο λάθους των τεσσάρων μονάδων, είναι μια ανατροπή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο όταν ο Biden κέρδιζε τον Trump με δύο μονάδες σε γκάλοπ του ίδιου Μέσου. Την ίδια στιγμή όμως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, πιθανώς το πιο σημαντικό εκλογικό μπλοκ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ευνοούν τον Trump κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες με 50%-41%.



Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ανυπομονούν για μια ρεβάνς μεταξύ Trump και Biden το 2024 και θέλουν άλλους υποψηφίους ως αντίστοιχους αντιπάλους.

Εάν ο Biden θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία το 2024, το 30% δήλωσε «θυμωμένο», ενώ ένα άλλο 32% ότι θα είναι «δυσαρεστημένο αλλά όχι θυμωμένο». Μόνο το 7% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσε ότι θα ήταν «ενθουσιώδης» εάν ο Biden επανεκλεγεί και το 29% ότι ενώ θα είναι «ικανοποιημένο», δεν θα είναι ενθουσιώδης.


Παρ’ όλα αυτά, οι προοπτικές για άλλη μια προεδρία Trump δεν είναι πολύ καλύτερες. Το 36% από τα 1.003 άτομα που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα ήταν «θυμωμένο» αν κέρδιζε μία θητεία για άλλα τέσσερα χρόνια, ενώ το 20% ότι θα ήταν «δυσαρεστημένο».

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε ευχαριστημένος με τη δημοσκόπηση, απαντώντας με οργή στον ιστότοπό του Truth Social το πρωί της Κυριακής, χρησιμοποιώντας τα γνωστά παρατσούκλια του για τα δύο ΜΜΕ που διεξήγαγαν τη δημοσκόπηση, «ABC fake news» και «Washington compost».



«Για όλους τους πολλούς υποστηρικτές μου, και ο αριθμός τους είναι υψηλότερος από ποτέ, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι οι δικοί “μας” αριθμοί δημοσκοπήσεων είναι εξαιρετικοί», επέμεινε ο Trump στην ανάρτησή του. «Οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικές, αλλά πολλές έχουν αποδειχθεί τόσο διεφθαρμένες, λανθασμένες ή ανίκανες στο παρελθόν», πρόσθεσε, «ειδικά αυτές του ABC FAKE NEWS/WASHINGTON COMPOST. FOX FAKE NEWS? και του NBC FAKE NEWS/GLOBALIST STREET JOURNAL, έχουν γίνει χωρίς νόημα, και έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό όπλο. Οι δημοσκοπήσεις του CNN δεν έχουν πλέον σημασία, καθώς τόσο λίγοι άνθρωποι παρακολουθούν πλέον CNN (και MSDNC)!».

Η δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post διαπίστωσε επίσης ότι μεταξύ των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς, το 58% θα ήθελε έναν διαφορετικό υποψήφιο από τον Biden ως υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Από την άλλη πλευρά, το 31% δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Biden.

Όσον αφορά τους Ρεπουμπλικάνους και τους Ρεπουμπλικάνους ανεξάρτητους, το 49% είπε ότι θα προτιμούσε έναν διαφορετικό υποψήφιο από τον Trump να είναι ο υποψήφιός τους έναντι του 44% που επιθυμεί μια άλλη θητεία του Trump στον Λευκό Οίκο. Τόσο στην πλευρά των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, η υποστήριξη προς τους αντίστοιχους προέδρους είναι ουσιαστικά αμετάβλητη από την ίδια δημοσκόπηση που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι στιγμής, ο Trump είναι ο μόνος μεγάλος Ρεπουμπλικανός που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2024. Αλλά η πρώην πρέσβειρά του στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της αργότερα αυτόν τον μήνα. Άλλοι, πραγματοποιούν ήδη επισκέψεις σε κρίσιμες πολιτείες όσον αφορά το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος όπως το Νιου Χάμσαϊρ, η Αϊόβα και η Νότια Καρολίνα, σηματοδοτώντας ότι έρχονται περισσότερες επικείμενες υποψηφιότητες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η πρώην υποψήφια κυβερνήτης της Αριζόνα, Kari Lake και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott, μεταξύ άλλων.

Επίσης, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα ήθελαν να δουν τον ιδιαίτερα δημοφιλή κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis να διεκδικεί τον Λευκό Οίκο. Ο Trump τον έκανε τον No1 δημόσιο εχθρό του εξαπολύοντας μια σειρά επιθέσεις εναντίον του τις τελευταίες εβδομάδες.

https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου