Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (EMF) και το 5G μπορούν να προκαλέσουν αποβολές/υπογονιμότητα, σύμφωνα με…πολλές έρευνες!




Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ασύρματες συσκευές και ηλεκτρονικά gadget, γεγονός που οδηγεί σε ανησυχίες σχετικά με τη στειρότητα και τις αποβολές που συνδέονται με την έκθεση τους στο άνθρωπο.

Η υπογονιμότητα γίνεται ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους ενήλικες που θέλουν να κάνουν παιδιά. Σχεδόν 1 στα 5 ζευγάρια έχει πρόβλημα να μείνει έγκυος και ο αριθμός των αποβολών αυξάνεται κατά 1 τοις εκατό κάθε χρόνο.
EMF και βλάβες αναπαραγωγικών οργάνων

Οι ασύρματες και ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να προκαλέσουν το λεγόμενο “στρες” μέσα στα ευαίσθητα κύτταρα, βλάπτοντας δυνητικά τα όργανα που εμπλέκονται στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Τα EMF από αυτές τις συσκευές μπορούν να βλάψουν τα μέρη του σώματος που είναι υπεύθυνα για την απόκτηση μωρών και έρευνα που έχει γίνει σε ζώα υποστηρίζει αυτή την ανακάλυψη:

Όταν θηλυκοί αρουραίοι εκτέθηκαν σε ακτινοβολία EMF σε όλο τους το σώμα, οι ωοθήκες τους υπέστησαν βλάβη . Αυτό δεν έχει αποδειχθεί στους ανθρώπους γιατί δεν έχουν υπάρξει όμως και οι κατάλληλες έρευνες.

Τα EMF μπορούν να σταματήσουν την απελευθέρωση των ωαρίων και να βλάψουν τα ωάρια που είναι αποθηκευμένα στις ωοθήκες. Ορισμένοι τύποι EMF μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την ανάπτυξη των δομών που περιέχουν τα ωάρια και ονομάζονται ωοθυλάκια, γεγονός που μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εγκυμοσύνη.

Η έκθεση σε EMF έχει επίσης βρεθεί ότι κάνει τα ζώα να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποκτήσουν μωρά.

Τα αρσενικά ποντίκια που εκτέθηκαν στην ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα είχαν βλάβη στους όρχεις τους. Μια μελέτη το 2021 έδειξε ότι τα αρσενικά ποντίκια που εκτέθηκαν σε σήματα τηλεφώνου 4G ανέπτυξαν ακανόνιστα στρώματα κυττάρων στα αναπαραγωγικά τους όργανα. Η μελέτη κατέλειξε στο συμπέρασμα ότι η ακτινοβολία 4G μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τους όρχεις των ζώων.

Μια ανασκόπηση στο Electronic Physician είπε ότι τα EMF μπορούν να μειώσουν και να σκοτώσουν τα κύτταρα που παράγουν σπέρμα στα ποντίκια. Άλλες μελέτες στην ανασκόπηση ανακάλυψαν επίσης ότι τα EMF μπορούν να σπάσουν το DNA στα κύτταρα που αναπτύσσονται σε έμβρυα.
Αρκετά σοβαρά ευρήματα για να μην συζητιούνται δημόσια.

Η ακτινοβολία EMF μπορεί να επηρεάσει άμεσα την επίφυση, η οποία ελέγχει τις ορμόνες. Αυτό μειώνει τη μελατονίνη, μια ορμόνη που επηρεάζει τον ύπνο, την αναπαραγωγή αίματος και την παραγωγή σπέρματος.

Η ειδικός της προληπτικής ιατρικής Δρ Ελίζαμπεθ Λι Βλιέτ επεσήμανε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να μελετηθούν οι επιπτώσεις της πρόσφατης αύξησης των EMF ραδιοσυχνοτήτων στα ανθρώπινα αναπαραγωγικά όργανα, ειδικά από τη στιγμή που το iPhone εφευρέθηκε μόλις το 2007.

Ο Δρ. Vliet προτείνει τη χρήση αντιοξειδωτικών όπως οι βιταμίνες C, D, E και μελατονίνη για την προστασία από τη βλάβη του EMF. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν το στρες που προκαλείται από το EMF στα κύτταρα και τους ιστούς.

Αν και δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις, ότι αυτές οι ουσίες μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή βλάβης από EMFs μειώνοντας το στρες στα κύτταρα και τους ιστούς.
Τα EMF καταστρέφουν το σπέρμα

Πολλές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν ανθρώπους, έχουν δείξει ότι η έκθεση στο EMF μπορεί να βλάψει το σπέρμα.

Ο καθηγητής Geoffrey De Iuliis, ο οποίος ειδικεύεται στην αναπαραγωγική ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, εξήγησε ότι «το σπέρμα είναι μοναδικά ευαίσθητο στην οξείδωση».

Τα σπερματοζωάρια κατασκευάζονται για μία μόνο αποστολή: να κολυμπούν γρήγορα και να γονιμοποιούν τα ωάρια. Εξαιτίας αυτού, έχουν περιορισμένο χώρο για το κυτταρόπλασμα, ένα μέρος της εσωτερικής τους δομής. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα αντιοξειδωτικά να αντιμετωπίσουν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τα EMF.

Η οξείδωση οδηγεί σε προβλήματα όπως βλάβη του DNA και προβλήματα με την υγεία και την κίνηση του σπέρματος. Τα προστατευτικά στοιχεία που συνήθως προστατεύουν το DNA του σπέρματος είναι επίσης περιορισμένα.

Το σπέρμα έχει πιο εύκολα οξειδωμένο πολυακόρεστο λίπος από το σταθερό κορεσμένο λίπος στις μεμβράνες τους για να τα βοηθήσει να κινούνται ομαλά.

Μελέτες έχουν συνδέσει περισσότερο τη χρήση κινητών τηλεφώνων με μεγαλύτερες πιθανότητες ανδρικής υπογονιμότητας.

Έρευνα από τον ουρολόγο Dr. Ashok Agrawal έδειξε ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα λιγότερο συχνά είχαν πιο υγιές και περισσότερο σπέρμα με καλύτερη κίνηση, βιωσιμότητα και φυσιολογική δομή. Από την άλλη πλευρά, η χρήση των τηλεφώνων περισσότερο, από δύο έως τέσσερις ώρες, συνδέθηκε με χειρότερη υγεία του σπέρματος.

Εργαστηριακές μελέτες όπου οι επιστήμονες εξέθεσαν το σπέρμα τόσο σε ELF όσο και σε EMF ραδιοσυχνότητες αποκάλυψαν φτωχότερη κίνηση του σπέρματος και κακή υγεία του DNA. Μια μελέτη που είχε ανθρώπινο σπέρμα εκτεθειμένο σε 1 millitesla ELF EMF για δύο ώρες το επιβεβαίωσε.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτά τα ευρήματα επηρεάζουν την πραγματική ζωή. Ο καθηγητής De Iuliis εξήγησε ότι παρά την αναγνώριση, δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν η οξείδωση είναι ο κύριος λόγος για τη βλάβη του EMF.

Ωστόσο, η Devra Davis, επιστήμονας περιβαλλοντικής υγείας, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης και ιδρυτής του Environmental Health Trust, υποστηρίζει με βεβαιότητα αυτή τη σύνδεση. Τόνισε ότι τα ευρήματα από μελέτες σε ζώα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, καθώς χρησιμοποιούμε ζώα για να δοκιμάζουμε κάθε είδους φάρμακα σε ανθρώπους.

«Κάθε φάρμακο που χρησιμοποιούμε σήμερα δοκιμάζεται σε ζώα. Πώς θα μπορούσατε να απορρίψετε μελέτες σε ζώα όταν πρόκειται για βλάβη της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος;» είπε.

Για τους άντρες που ανησυχούν, ο Δρ Ramasamy πρότεινε να χρησιμοποιούν λιγότερο τις συσκευές και να μείνουν μακριά από ασύρματες πηγές EMF όπως κινητά τηλέφωνα και πύργους. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε να βάζετε τηλέφωνα σε τσέπες κοντά στους όρχεις.
Εκθέσεις στα EMF και αποβολές

Σύμφωνα με τον Kjell Hansson Mild, σύμβουλο ακτινοβολίας στο Πανεπιστήμιο Umea, η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται σαφώς με αποβολές.

Μελέτες σε έγκυες γυναίκες που εργάζονται σε γραφεία έχουν δείξει ότι το EMF από τις οθόνες υπολογιστών μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη αναπαραγωγή, προκαλώντας γενετικές ανωμαλίες και αποβολές.

Μια διάσημη μελέτη έγινε από τον Kaiser Permanente στην Καλιφόρνια. Παρακολούθησαν περισσότερες από 900 έγκυες γυναίκες για να δουν εάν υπήρχε σχέση μεταξύ της έκθεσης σε μη ιονίζοντα EMF και του κινδύνου αποβολής.

Οι γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη έκθεση σε ισχυρά μαγνητικά πεδία είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν σε σύγκριση με εκείνες με λιγότερη έκθεση.

Ο κύριος συγγραφέας, Δρ. De-Kun Li, επιδημιολόγος αναπαραγωγικής και περιγεννητικής στο Kaiser Permanente, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι «λόγω της τρέχουσας έλλειψης έρευνας για αυτό το θέμα, δεν γνωρίζουμε το βιολογικό όριο πέρα ​​από το οποίο μπορεί να αναπτύσσονται και επίσης δεν κατανοούμε ακόμη τους πιθανούς μηχανισμούς για αυξημένους κινδύνους».

Μια μελέτη στο Ιράν το 2021 διαπίστωσε ότι τα EMF με συχνότητα μεγαλύτερη από 50 Hz μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ EMF και της αποβολής οδηγεί σε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της έκθεσης στους υπερήχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο υπέρηχος δημιουργεί επίσης EMFs.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο υπέρηχος μπορεί να αυξήσει την οξείδωση, αλλά οι αρνητικές του επιπτώσεις στον άνθρωπο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων δήλωσε στον ιστότοπό του, «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι ο υπέρηχος είναι επιβλαβής για ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να εντοπιστούν στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η διεξαγωγή υπερηχογραφικών εξετάσεων μόνο για ιατρικούς λόγους από ειδικευμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης».

Το 2018, μια μελέτη παρακολούθησε περίπου 3.000 έγκυες γυναίκες και διαπίστωσε ότι όσες χρησιμοποιούσαν τακτικά τηλέφωνα έτειναν να κάνουν παιδιά με χαμηλότερη μέση γνωστική βαθμολογία . Μια μελέτη από την Ισπανία συνέδεσε επίσης τη χρήση κινητού τηλεφώνου με μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά

Αν μάλιστα λάβουμε και υπόψη τις αναφορές που υποστηρίζουν ότι περισσότερες από τις μισές αποβολές προκλήθηκαν από εμβόλια COVID, σύμφωνα με τα δεδομένα της VAERS γιατί τέτοιες έρευνες είναι σχεδόν απαγορεύμενες απο την δημοσιότητα. Τότε το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό γιατί οδηγούμαστε σε νέες γεννιές ανθρώπων με μεγάλα προβλήματα αναπαραγωγικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου