Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Εφαρμογή των 100 εκατ. λήψεων γεμάτη ιούς εντόπισε το Google Play Store


Η εφαρμογή Creator PDF που βασίζεται σε Android λειτουργικό και η οποία δημιουργήθηκε από την CC Intelligence της Σαγκάης, λήφθηκε πάνω από 100 ...εκατομμύρια φορές από το κατάστημα Google Play από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά το 2010, ανέφερε η ZDNet.



Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, το κατάστημα Google Play κατάργησε την εφαρμογή αφού πληροφορήθηκε ότι είχε ξεκινήσει πρόσφατα την παράδοση ενός ιού trojan-horse.

Οι πρόσφατες εκδόσεις της εφαρμογής περιελάμβαναν μια νέα βιβλιοθήκη διαφήμισης που περιείχε κακόβουλο κώδικα που παρείχε κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές Android, σύμφωνα με τον Kaspersky, αντιπρόεδρο της τεχνολογίας ιών της Ρωσίας, που ανέφερε η ZDNet.
Η Kaspersky σημείωσε ότι ο «κακόβουλος κώδικας μπορεί να εμφανίζει ενοχλητικές διαφημίσεις και να αναγκάζει τους χρήστες για πληρωμένες συνδρομές.

Ο λεγόμενος ιός trojan που περιέχεται στην εφαρμογή Camscanner PDF έχει ρυθμιστεί ώστε να συνδέεται με τους διακομιστές του εισβολέα, να κατεβάζει πρόσθετο κώδικα και στη συνέχεια να εκτελεί αυτόν τον κώδικα σε συσκευές Android που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή, σύμφωνα με την Kaspersky.

Η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play Store. Μια αντίστοιχη έκδοση για το iOS, ωστόσο, είναι ακόμα διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη βασίζεται σε διαφημίσεις και αγορές εντός εφαρμογής για να κερδίσει έσοδα από το CamScanner. Η εταιρεία ειδικεύεται στην οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR). Εκτός από την εφαρμογή CamScanner με λειτουργικότητα ανάγνωσης κειμένου OCR, η εταιρεία πωλεί εφαρμογές που συλλαμβάνουν κείμενο από επαγγελματικές κάρτες, σημειώνει το ZDNet.
Οι ενοχλητικές διαφημίσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές, σύμφωνα με την Kaspersky, αλλά κανένας καταναλωτής δεν θέλει να πληρώσει για συνδρομές για τις οποίες δεν έχουν εγγραφεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου