Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου η πρόσκληση αφορά στην «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων».


Υπομέτρο 5.1: «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων».

Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, στις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:

1. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,

2. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.

3. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

4. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει 01/03/2021

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Εθνικής αντιστάσεως 8 - Καρδαμίτσια και στα τηλέφωνα 2651064730, 2651064735.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου