Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Έξαλλοι οι λοιμωξιολόγοι με κυβέρνηση για σχολεία & click away: «Δεν σας έχουμε δώσει άδεια να ανοίξετε»
Δυσαρεστημένοι είναι οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής με τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία προαναγγέλλουν άνοιγμα σχολείων και click away, καθώς όπως δήλωσαν δεν έχουν δώσει τέτοια άδεια στην κυβέρνηση για να ανοίξει το click away, ενώ για τα σχολεία αποφάσισαν χθες, δηλαδή μετά τις ανακοινώσεις.Είναι φανερό εδώ και καιρό πως η κυβέρνηση έχει βάλει τους λοιμωξιολόγους «συγκυβερνήτες» οι οποίοι «τραβούν το αυτί» μέχρι και κορυφαίων στελεχών της, που τολμούν να υποστηρίζουν χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως το θέμα της αγοράς και του click away, δεν έχει συζητηθεί ακόμα με την Επιτροπή των ειδικών, κόβοντας κοφτά κάθε συζήτηση. Μάλιστα για τα σχολεία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν!

Και ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, με τα λεγόμενά του «κάρφωσε» την κυβέρνηση λέγοντας πως η επιτροπή δεν έχει δώσει την άδειά της για να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ και για το θέμα του click away δήλωσε πως στην επιτροπή θα συζητήσουν εκ νέου, όταν θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών.

Συγκεκριμένα ο κ.Γώγος δήλωσε: «Είχαμε συζητήσει το θέμα των σχολείων αλλά μεταφέραμε την απόφασή μας αυτή τη βδομάδα, είμαστε συντηρητικοί».

«Υπήρχε το Σάββατο μία ανακοίνωση (σσ. της Ν.Κεραμέως) για άνοιξη όλων των βαθμίδων, αλλά μετά είπαν είναι απόφαση της επιτροπής, αιφνιδιαστήκαμε γιατί είχαμε παραπέμψει τις αποφάσεις μας για τη Δευτέρα».

«Το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα.


fonaklas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου