Ο Shoji Morimoto έχει αυτό που κάποιοι θα έβλεπαν ως ονειρεμένη δουλειά: πληρώνεται για να μην κάνει σχεδόν τίποτα. Ο 38χρονος κάτοικος του Τόκιο χρεώνει 10.000 γιεν (71 $) τη συνάντηση με τη μοναδική δραστηριότητα να συνοδεύει τους πελάτες του.
«Η δουλειά μου είναι απλά να βρίσκομαι όπου θέλουν οι πελάτες μου και να μην κάνω τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Morimoto στο Reuters, προσθέτοντας ότι είχε χειριστεί περίπου 4.000 συνεδρίες τα τελευταία 4 χρόνια.
«Η δουλειά μου είναι απλά να βρίσκομαι όπου θέλουν οι πελάτες μου και να μην κάνω τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Morimoto στο Reuters, προσθέτοντας ότι είχε χειριστεί περίπου 4.000 συνεδρίες τα τελευταία 4 χρόνια.
Τα περίεργα με τους πελάτες
Αρκετά εύσωμος και με μέτρια εμφάνιση, ο Morimoto μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για σχεδόν το 1/4 του εκατομμυρίου ακολούθων στο Twitter, όπου βρίσκει τους περισσότερους από τους πελάτες του. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός που τον έχει προσλάβει 270 φορές.
Το να μην κάνεις τίποτα δεν σημαίνει ότι ο Morimoto θα κάνει τίποτα. Έχει απορρίψει προσφορές και επαγγελματικές προτάσεις όπως να μετακινήσει ένα ψυγείο και να το πάει στην Καμπότζη ενώ δεν δέχεται ποτέ κανένα αίτημα σεξουαλικής φύσης.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Morimoto κάθισε σε ένα καφέ με την Aruna Chida, μια 27χρονη αναλυτή δεδομένων ντυμένη με ένα σάρι, κάνοντας μια αραιή συζήτηση για τσάι και κέικ.
Η νεαρή κοπέλα ήθελε απλά να φορέσει ένα καινούργιο ινδικό ένδυμα δημοσίως, αλλά ανησυχούσε ότι μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της. Και έτσι, στράφηκε στο Morimoto για συντροφιά. Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι αυτή η έξοδος ήταν πολύ ήρεμη για εκείνη αφού δεν χρειάστηκε να μιλήσει όπως θα αναγκαζόταν να κάνει με την παρέα της.
Η έμπνευση Morimoto για τη συγκεκριμένη δουλειά και η θεωρία του
Εργάζονταν σε μια εκδοτική εταιρία στην οποία δέχονταν επιπλήξεις για την αδράνεια του. Και αυτή ακριβώς η συνθήκη τον παρακίνησε να τη μετατρέψει την απραξία σε δουλειά. Μάλιστα, ήθελε να δώσει τη δική του απάντηση στα κοινωνικά δεδομένα που πρέπει να δουλεύεις γιατί αλλιώς είσαι άχρηστος. Και όπως υποστηρίζει ο ίδιος
«Καλό είναι να μην κάνουμε τίποτα. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να είναι χρήσιμοι με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.»
https://www.in.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου